Zilele libere mă găsesc cu o dorință exacerbată de artă și creație. După zile în șir de știință și lucruri precise, partea neexersată și mai boemă își cere drepturile ei modeste. Zic, modeste, căci deși aveam talent la arte cand eram copil, nu le-am cultivat, dar înclinația există. Simt nevoia să pictez, să cânt, să creez, să stau la povesti la un vin în minunata Casa Boema (jamón y quesos incluso), dar adesea această nevoie se restrânge la activități solitare acasă, oaza mea de liniște.
Am pornit la vânătoare de tablouri. Am valorificat tablouașele-goblen cusute de mătușa mea, și le-am pus la loc de cinste. Caut un stil potrivit casei mele vechi, cu podea scârțîitoare (yeah, that needs a change), care să nu o ducă într-o zonă și mai old.
De sărbatori, vă povesteam aici de incursiunea în pivnița casei. În afară de parfumuri, am decis să reinterpretez unele din sticle, personalizându-le prin culoare.
Zis și facut: am fugit la Dedeman, după spray-uri colorante multisurface, ca să-mi ușurez treaba. Înainte mă complicam cu pigmenți, cu pensule și diluant – prea complicat și murdărel. Apoi, personalul drăguț de la Dedeman mi-a sugerat spray-urile. Subliniez drăguț, pentru că de fiecare dată când merg (deja mă amuz – Dedeman – “Casa casei mele”, cum își zicea Ambient, pe vremuri) sunt foarte preocupați să te mulțumească, fără excepție. La Leroy Merlin nu s-a întâmplat la fel. Revenind – spre dezamăgirea mea, am găsit doar alb și negru mate, restul cromate, sidefii. Prima oară am luat un alb, ulterior am luat și negru, argintiu-crom și cupru. Pentru că unele forme merg minunat și pe lucioase.
Culorile ies cum sunt pe capacul spray-urilor
O vază din sticlă roșie, străvezie, arată acum ca metalul turnat
Sticla de Bailoni, din 90.
Pentru decor de iarnă am exersat pe niște sticle nu așa vechi, ca cele din pivniță, dar cu semnificație pentru mine. Rezultatul a fost neașteptat de frumos, așa că aștept căldura să pot “picta” mai multe lucruri. Sticlei de vin de Cricova i-am înfășurat, de design, niște sfoară la gât și la bază, sticlei de Bailoni i-am pus un lănțișor argintiu, dându-i o notă modernistă.
Astfel, reciclez. De exemplu, oribilitatile de bibelouri. Am luat o vază-bibelou dintr-un dulap (nedespachetată niciodată, primită cadou de ai mei de vreo 20 de ani) și mi-am încercat norocul. Zic norocul, pentru că dacă nu-i salva fața mătuiala, ajungea la gunoi. Spre surprinderea mea, a ieșit prezentabil, în 3 straturi, și poate trece drept obiect modern.
Sprayul acoperă cam 2mp, deci puteti picta cam echivalentul a 4-5 sticle și, desigur, vă puteți folosi de accesorii: nasturi, sfori, planglici – ce aveți prin casă, nu trebuie neapărat să cheltuiți pentru ele.
Unghii metalice, super shiny by Csilla, Nail artist (mic moment publicitar 🙂 ) Pe zi nu sunt cine știe ce, dar la lumină artificială they really shine beautifully.
Una din sticlele vintage pe care nu mă îndur să le pictez. Îmi place cum arată așa.