Review

(Review) Geluri, cremă și spumă de curățare față bune și accesibile

Curățarea tenului este imperioasă – seara, de machiaj și impuritățile zilei, dimineața – de sebumul și toxinele eliminate de piele peste noapte. Între timp, am devenit tot mai conștientă că microbiomul nostru epitelial influențează bariera de protecție a pielii și nu este prea fericit să utilizezi pe ten altceva, în afară de produse destinate exclusiv tenului, pentru curățare. Asta pentru că uneori am mai folosit și săpun normal (când m-am aflat în locuri în care nu aveam ce îmi trebuia la mine), iar săpunurile pot modifica flora bacteriană epitelială și produce dezechilibre. Povestesc despre asta pentru că eu sunt una din acele leneșe care nu au spor cu discheta și cu loțiunea demachiantă, ci prefer să spăl ”grosul” de pe față. Când vine vorba de demachiere, iubesc dischetele reutilizabile de demachiere, și produsele de spălat fața.

Desigur, cele mai sigure geluri de curățare sunt dermatocosmeticele, însă găsim și produse bunicele la prețuri între 9-14 lei. Eu am avut un moment de shopping compulsiv, în care era să iau toate gelurile de demachiere din DM, să văd ce de e capul lor. Noroc că m-am oprit la 4. Două le vreau pentru acasă la mine, unul – acasă la el, și altul – în trusa de călătorie, unde sălășluiește un gel Nivea pentru ten mixt/gras, care mereu îmi uscă tenul grozav și mă enervează. Dar atunci, nu avusesem de unde să aleg.

Până nu demult, geluri de curățare a feței nu erau decât pentru ten mixt/gras. Dar acum, sunt și pentru ten normal, pentru ten uscat și pentru ten sensibil, ceea ce mă încântă, și, dacă era un loc în care să le găsesc, acela era DM, cu siguranță. Balea, marcă exclusiv DM, este o gamă destul de curățică, destul de naturală și foarte accesibilă. Are atât geluri, cât și spume de curățare a feței, pentru toate tipurile de ten. Eu m-am oprit la cele pentru ten normal/uscat, am fost foarte curioasă și de spumă. Am găsit și la Elmiplant niște geluri, și mi-am luat unul și de la ei. După câteva folosiri pe rând, deja am desemnat un favorit, pe care îl voi recumpăra (probabil în triplură). Dar până să dezvălui preferatul, haideți să vă fac cunoștință cu ele, dacă nu le aveți deja.

Gel de curățare Elmiplant, pentru ten uscat

Elmiplant are geluri de curățare cu extracte diferite, în funcție de tipul tenului. Cel pentru ten uscat este cu extract de bumbac, 100% natural, zic ei și ”obţinut prin metode blânde, eco-friendly, ce asigură păstrarea proprietăților substanţelor active.”

Detalii produs: Bogat în proteine şi minerale, Extractul de Bumbac ajută eficient la protejarea pielii sensibile, restabilindu-i catifelarea şi supleţea. Hydro nutrient este un complex hidratant avansat, ce combină puritatea ingredientelor naturale cu cele mai noi tendințe din cosmetologie. Previne deshidratarea, menţinând aspectul catifelat al pielii şi conferă o senzaţie de confort.

Acţiune: Datorită formulei fără săpun, Gelul-Cremă de Curăţare elmiplant nu usucă pielea. Îndepărtează eficient impurităţile şi machiajul, în timp ce textura sa delicată lasă pielea suplă și confortabilă. Micro-particulele active conţinute eliberează Vitamina E, oferind o senzaţie delicată de catifelare.

Folosire: Aplică zilnic pe pielea umedă, masând uşor prin mişcări circulare. Evită zona delicată a ochilor. Clăteşte cu apă caldă.

Ce zic eu: ambalajul este obișnuit, dar coloristica este frumoasă, feminină, roz, delicată. Mă bucur că este cea pentru tenul uscat, celelalte au alte culori. Este ok că e paraben, parafin, colorant free, nu văd ce ar căuta parafina oricum, într-un gel demachiant. Conservanți are, fenoxietanol, și o listuță de ingrediente destul de stufoasă. Pentru că nu stă prea mult pe față, decât cât să mă demachiez, nu mă îngrijorează nimic de acolo. Formula este dedicată tenului uscat și sensibil, și oferă o curățare delicată, nu ți se ”strânge” fața după ce te speli cu el.

elmiplant gel curatare1

Balea MED: Ultra Sensitive Gel

Acest gel nu are parfum, coloranți, conservanți, uleiuri eterice, silicon sau ulei de parafină. Am mărit ochii cât cepele, pentru că scrie și că n-are gluten. Probabil pentru cine s-o fi gândit că o fi bun și pentru spălat pe dinți, și să nu alunece pe gât glutenul?! Serios acum… În fine. Este destinat tenului foarte sensibil și alergic, văd că se bazează pe conservanți naturali, cum e acidul citric sau tocoferolul.

Ce spun eu: consistența e de gel, destul de fluid, transparent și, într-adevăr, curăță delicat tenul. Ca la majoritatea produselor DM, mă enervează că descrierile sunt foarte zgîrcite, uneori prost făcute (cred că Google Translate..), pentru că eu nu înțeleg o iotă de germană. Probabil că Balea MED e divizia #unfeldedermatocosmeticlowcost, dar produsul e chiar bunicel, aș vrea să știu și ce părere are o persoană care chiar are ten foarte sensibil, despre el (comentariile sunt binevenite!).

balea med gel curatare

Balea cremă de curățare față și spuma de curățare, ten sensibil și uscat

Le-am unit într-o singură descriere tot din cauza penuriei informației despre ele, și pentru că, probabil, la fel ca și mine, multe dintre voi habar nu aveți germană. Pe flaconul cu spuma de curățare scrie că este destinat curățării blânde și profunde, având ca vedetă o formulă cu extract de flori de migdale și provitamina B5, ce previne deshidratarea tenului și asigura o piele mătăsoasă și netedă.

Ce zic eu: bineînțeles, îmi plac că sunt roz. Nu am încercat spume de demachiere până acum și nici nu m-au atras, eu preferând produsele cremoase. Totuși, l-am luat din curiozitate. Crema de curățare este albă, cu particule rozosine prin ea, și este onctuoasă. Ce este clar, între gel, spumă, și cremă, prefer crema. Chiar dacă nu este un produs care să stea mult pe ten, e mult mai plăcută ca senzație după, pentru un ten cu tendință de uscare, decât formula gel sau spumă. Ca ingrediente, nu diferă semnificativ față de gelul Elmiplant, deci depinde de cum le simți. Cred că aici e vorba de preferințe, căci curăță bine cu toatele, iar eu, în momentul de față, am o predilecție pentru Balea cremă de curățare ten uscat.

balea crema spuma de curatareingrediente balea
Ca diferență între cele cu formulă gel, Balea Med e clar de preferat celui de la Elmiplant, dacă este vorba de un ten sensibil. Lista de ingrediente este mai subțire și destul de naturală. Voi le-ați încercat? Cum vi se par?
produse curatare ten (4) produse curatare ten (1) produse curatare ten (3) produse curatare ten (2)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)