Lifestyle

Implant mamar: ce mărime să-mi pun?

Zilele în care unele femei erau complexate că n-aveau suficient bust au apus, acum implantul mamar din silicon este o intervenție normală, și frecventă. Dacă în trecut doar persoanele cu o situație financiară proeminentă sau ”pisile” sponsorizate și le permiteau, acum putem spune că și femeile obișnuite își pun silicoane tot mai frecvent – nu că s-ar fi îmbunătățit nivelul de trai cumva sau că a scăzut prețul silicoanelor, dar când îți dorești ceva foarte mult, și pui deoparte bănuți, reușești. Așadar, dacă v-am indus în eroare, mă iertați, eu nu am nevoie să îmi pun deocamdată, dar vreau să vin în ajutorul cărora au această dilemă.

Dilema vine când vine vorba de formă și mărime. În cabinet, pe birou, îmi tronează mereu niște samples de implant mamar (pentru că împărțim cabinetul cu dr esteticieni ), despre care adesea mă văd nevoită să dau explicații pacientelor mele de la nutriție. Normal că unele sunt curioase, le iau în mâini, și le las să le frământe ca pe mingile antistres în timp ce se decide soarta aripioarelor picante din următoarea perioadă. Din fericire, moșmoleala continuă dinr-o palmă în alta nu afectează ținuta silicoanelor în niciun fel, sunt făcute să reziste la șocuri mult mai mari decât divorțul de KFC. Prin urmare, sunt două forme de implant mamar de silicon: anatomice, cu o bază mai alungită și rotunde. Ca și mine, ați crede că sunt preferate cele rotunde, dar dr. Radu Onoe, medic primar chirurg estetician, spune că sunt preferate ambele forme, deoarece sunt folosite în funcție de necesitatea pacientei.

IMPLANT MAMAR (1)

”Formele anatomice dau un aspect foarte natural femeilor foarte slabe, cu țesut glandular mamar mic sau inexistent. Cu ambele forme se pot obține rezultat frumoase, ținând cont de caracteristicile persoanei”, spune dr Radu Onoe.  ”Alegerea implantului și mărimii acestuia se face în funcție de parametrii toracici – de exemplu, baza sânului – și de condiția pacientei. Când sânii au un grad de ptoza (lăsare n.r.) implanturile trebuie să “umple” pielea în exces. Dacă sunt prea mici, rămâne o ptoză restantă sau trebuie făcută și o mamopexie, adică o ridicare prin înlăturarea excesului de piele.”, explică dr Onoe.

Deci mai bine se umple cu silicon 🙂 Totuși, alegerea unor implanturi mai mari decât cele maxime recomandate de către medic, au câteva dezavantaje sâcâitoare în timp. ”Dacă sânii sunt prea mari, arată nenatural și survine ptoza (se lasă n.r.) mai repede. Pot apărea dureri de coloană vertebrală, până la deformarea coloanei vertebrale, iar dacă sunt exagerate, pot fi chiar incomode.” lămurește medicul estetician. Desigur, când vine vorba de recomandări, e bine ca mărimea recomandată de medic să fie literă de lege, ca să evităm neajunsurile. ”Există un număr de paciente care ”forțează” indicația. Am pus și peste ce cred eu că ar fi natural și frumos, dar rar. Eu prefer look-ul natural, când nu se vede că pacienta a suferit o intervenție.” Dr Onoe spune că, în general, pacientele pentru mărire de sâni acceptă recomandările. ”Când o pacientă îmi spune că partenerul nu își dă seama că are implante, pentru mine e cel mai bun rezultat.” mărturisește domnul doctor.

Deși unele femei nu au probleme de formă a sânilor naturali, unele pot avea nevoie de remodelare a sânului. ”Când vrei să schimbi forma sânului intervii atât la nivel tegumentar cât și prin forma implantului. Astfel de probleme apar la femeile cu sâni tuberoși (ca un tub n.r.). În rest, nu sunt doar solicitări de schimbare a formei, ci și de modificare de volum si de poziție a sânului.” explică dr. Radu Onoe.

Atunci când e vorba de implanturi prea mari, și ”fiicele rătăcitoare” revin, uneori, la calea cea dreaptă: ”Bineînțeles ca sunt cazuri în care, după o perioadă de timp, pacienta care a optat inițial pentru un volum mare al implantului, revine pentru un volum mai mic (frecvent, operate în alte unități chirurgicale). Fie din cauză că s-au lăsat, și în etapa a doua îi vrea mai ridicați și mai mici, fie că s-a săturat să își caute haine pe masură (ceea ce poate fi o reală problemă când sânii sunt mari, dar dimensiunile toracelui și taliei sunt mici), fie ca apare un disconfort fizic, cum am menționat anterior.”

Unde se pune implantul mamar? Depinde de femeie. Dacă are țesut glandular mamar (ar puțin sâni), se plasează sub țesutul glandular mamar. Dacă nu are deloc, se plasează sub mușchi. Nu, nu se taie, că nu e nimic de tăiat acolo, ci se ridică. Ambele rezultate arată frumos și natural, conform celor spuse de dr Radu Onoe.

breast-implant-placement (1)

COMPORTAMENTUL ÎN TIMP – implantele mamare după mai mulți ani

Implantele mamare puse de dr Radu Onoe se comportă perfect în timp. Ramona, una din pacientele lui dr Onoe, are implantele de 7 ani, și spune că sunt parte din ea, parcă le-ar fi avut dintotdeauna. S-au comportat perfect în timp, și arată natural.

Având în vedere că nu am avut piept inainte, perioada de recuperare a fost puțin dificilă, cu ”febră musculară” și dureri, dar satisfacția pe care am avut-o, și împlinirea – pe care le am și astăzi – nu se compară cu nimic. 🙂

Implantul este de 240cc, și a fost cea mai mare mărime recomandată de domnul doctor Radu Onoe, în urma consultației. Am mers pe mâna dânsului, și a fost o alegere extrem de înțeleaptă.

După 7 ani… le simt ca la început, structura lor nu s-a modificat în timp, ci doar s-au așezat, ca să zic așa, având acum forma anatomică dorită. Nu am avut parte de complicații de-a lungul timpului și acum le simt ca și cum ar fi parte din mine, ca și cum le am de când mă știu.

Nu am avut parte de dureri de spate, cum am auzit din partea altor femei, care și-au pus implanturi cu mult peste ce le-a fost recomandat, și pot cu ușurință să stau o zi întreagă fără să port sutien și fără să mă simt incomfortabil.

Din câte știu, cu cât implantul este mai mare, cu atat e mai necesar să porți sutien mai tot timpul, lucru pe care eu nu l-am dorit (nu mi-au plăcut niciodată sutienele). Pot să dorm liniștită pe ce parte vreau, inclusiv pe burtă fără să mă deranjeze ceva, precum să fac tot felul de activități purtând o simplă bustieră (de exemplu, la sport), să duc în brațe bagaje etc.

Evident că acum, după atâta timp, fiind obișnuită cu ele, mi se par mici, dar, în realitate, nu sunt. Și dacă ar fi să o iau de la capat, tot la fel aș proceda, aș merge pe recomandarea domnului doctor.

Ramona C.

preoperator dr radu onoeimplant mamar 6 luniaugmentare mamara dr onoeimplant mamar dupa 7 ani


Vă amintiți de Adina Vaida, un dermacocosmetician foarte apreciat în Cluj? Și ea arată impecabil și ntural. Dacă nu știi ce mărime de sâni să îți pui, cu siguranță medicul știe. Pe domnul doctor Radu Onoe îl găsiți aici

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)