În general, la festivaluri ne bucurăm de muzica și atmosferă, indiferent de tematica acestuia. Pentru gurmanzi, mai există o experiență: cea gustativă. Astfel că ne bucurăm de o simfonie de arome, menite să îmbogățească experiența culinară existentă. Încercăm, și mai dăm gres, dar mai și descoperim chestii yummy.
Dacă participi la o serie de festivaluri consecutive și alimentația ta reprezintă o preocupare – nu se mai aplică ideea că e ”o excepție”. Pentru că e deja o rutină de aproape o vară. Ce poți să faci este să:
1. Își păstrezi un orar regulat. Probabil te trezesti târziu, deci iei direct prânzul. Încearcă să nu “testezi” toată ziua.
2. Identifici variantele mai sanatoase sau cele “mai puțin rele”.
Weekend-ul acesta am identificat la Electric Castle o selecție de mâncăruri pentru toate gusturile. De la junk la fast food absolut ok, oferta din food court-ul festivalului este tentantă, numai să ai stomac mare și o greutate să nu pună probleme 🙂 Dacă ești vegetarian, de obicei, la asemenea evenimente e dezastru: cel mai la îndemână sunt cartofii prăjiți, adică junk. Ce îmi place la Electric Castle este că au și opțiuni pentru vegetarieni și chiar deserturi raw-vegan. Nu mai știu exact numele chioșcului, dar prăjitura raw cu lămâie și fructe de pădure pe care am mâncat-o a fost delicioasă. Nu la fel a fost și experiența cu clătitele pe varianta sărată. Am nimerit într-un loc unde erau ”conuri” din clătite atât pe varianta dulce, cât și pe sărată. Am vrut una cu somon, denumită Caravaggio.
Erau și variantele dulci, cu friscă, ciocolată, înghețată, să îți lingi degetele, nu alta. Dar mie îmi era foame și voiam mâncare. Normal mi se părea ca aluatul să fi fost neutru, adică fără zahăr. Destul e că la varianta dulce, Nutella are 50% zahar. Dar – surpriză – și conurile sărate, inclusiv Caravaggio al meu, erau cu clătită dulce. Imaginați-vă cam cum e să mănânci somon cu roșii și clătită normală. Absolut nasol. În contextul în care zahărul e infiltrat prin toată mâncarea, nu numai în dulciuri – no, thanks, vă recomand să-l lăsați pentru desert (o înghețată de mega calitate, gen Morritz Eis?)
O altă opțiune sănătoasă am văzut la Frufru. Nu îi cunosc, dar pâinea integrală, salata de vinete și alte bunătăți asemenea, mi-au făcut o impresie bună. Indigo, restaurantul indian este la Electric Castle. Dacă mâine sunteți la festival, vă recomand niște carne de porc cu sos picant și orez. Și năut.
Asta dacă vreți să evitați atâta făină, omniprezentă sub toate formele: chifle de burger, lipii, piadine. A, piadina este, și ea, o variantă ok. Așa că de la mici, și burgeri, găsiți și variante healthy cum e chioscul vegetarian-raw vegan, piadina, mâncarea indiană (condimentele sunt sănătoase!), frufru, Home Garden, La Casa etc. Participanții culinari la Electric Castle sunt următorii:
Plata se realizează cu cardurile atașate brățărilor, încărcate în prealabil. Îmi place mult treaba asta, deoarece banii sunt murdari, poți să te speli, să mergi la food court, să plătești și să mânânci liniștit. Încărcarea cardului se face foarte ușor – fie la gheretele semnalizate mare cu CASH, fie de acasă, de pe net. Eu mi-am transferat de acasă, dar este foarte ușor și de acolo: dai bani cash, primești bani pe card. Foarte bună colaborarea asta Electric Castle-Banca Transilvania. Vă invit să vedeți cam care a fost atmosfera generală în Day 2 aici.