Zilele trecute vă spusesem că vreau să vă arăt ceva interesant, și uite că momentul a venit. Este vorba de Philips Avance HR1897, storcătorul prin presare la rece, sau, frumusețea cu ”cu ax melcat” (e mic și drăgălaș), ce presează ingredientele, permițând extragerea cu până la 90% din fructele sau legumele utilizate, cu tot cu o pulpă fină, și realizarea de sucuri din verdețuri și oleaginoase deopotrivă.
Prin prisma formării mele ca nutriționist, sunt adeptul consumului integral de alimente, și al consumului moderat al sucurilor de fructe și legume. Dar cum în fiecare casă e normal să existe și un storcător, ar fi bine să știm ce alegem, atunci când dorim să luăm unul nou sau să ne înlocuim storcătorul vechi, cu centrifugare:
Dacă tot ne-am oprit la tehnologie, cea a storcătorului Philips funcționează în 3 pași:
- Mărunțește ingredientele
- Stoarce lent, eliberând sucul
- Micro-stoarce la presiune mare cu ajutorul axului metalic inovator, oferind mai mulți nutrienți și, deci, un suc cu pulpă mai hrănitor.
Poți face amestecuri inedite, de iarbă de grâu, leurdă, nuci, semințe, fructe și legume, după propriul gust, ceea ce este un avantaj major pentru persoanele pretențioase la alimente, pentru că pot ”ascunde” unele legume pe care nu le agrează, în gustul altora, reușind totuși să-și asigure nutrienții necesari din acel aliment fără să se oblige să le mănânce. Întotdeauna, cu băutul este mai ușor 🙂 De asemenea, o văd ca pe o oportunitate pentru persoanele mereu pe drumuri, alături de supele cremă la shaker pe care le recomand, să își realizeze un fel de ”supă crudă”, cu indice glicemic mic, cu ajutorul Philips. O să povestim despre chestii mâncabile în altă postare.
Atuurile lui Philips
Ceea ce îmi place la storcătorul prin presare la rece Philips Avance HR1897 în special este că nu ocupă prea mult spațiu. Storcătorul are o lățime de doar 11 centimetri, cu un design unic și compact, economicos cu spațiul de pe blatul din bucătărie. Asta îl face să se potrivească în orice bucătărie, chiar dacă este mai micuță. Cred că asta este numărul unu. Al doilea aspect e că se demontează rapid, n-are sita aceea clasică, pe care îmbătrânești curățând-o cu periuța. Adică, îți ia un minut să clătești piesele…sau să te scapi de ele în mașina de spălat vase. Are și niște funcții Quick-Clean și Pre-Clean, care îți permite să ”cureți” și ultima picătură rămasă ”pe țeavă”, înainte de a demonta aparatul. Un al treilea aspect ar fi că are un compartiment integrat de depozitare a pieselor detașabile în recipientul pentru pulpă. Veșnica problema a mea cu electrocasnicele e stocarea pieselor, mereu rătăcesc câte una prin sertare.
Prima mea încercare a fost catravete, broccoli și măr. Pot să zic că a ieșit interesant, având în vedere că broccoli e atât de fibros încât n-ai crede că va ieși vreodată ceva din el 🙂 Dar pentru cei cărora nu le place broccoli… poate deveni o salvare nutrițională 🙂
Pics by Francisc Sandor