Blondul gri sau blondul argintiu este o culoare extrem de râvnită sezonul acesta. Este o culoare rece, care merge de minune poveștii sclipitoare prin care trecem, și poate veți dori să o „achiziționați” de revelion. Pentru că îmi tot fac această nuanță din vară, deci am o oarecare experiență, m-am gândit că some insides vă ajută.
Pentru blond argintiu se necesită o bază cât mai deschisă
Pentru a obține blondul gri, este necesar ca baza să fie foarte deschisă, adică blond alb. Persoanele cu părul natural mai deschis pot să evite decolorarea și să-și obțină blondul alb din vopsea — eu făceam asta mai demult fie cu Kallos, fie cu Syoss Lighteners, mai recent, fără a mai adăuga praful din pliculeț la compoziție (adică doar crema din tub+oxidantul + un puțin oxidant extra, de oricare, de 12%). Persoanele cu bază mai închisă au nevoie de decolorare neapărată, fără blond alb, nu iese griul pe care îl dorim. Oxidantul poate să fie de 6%, 9%, 12%, depinde foarte mult de baza voastră, de grosimea firului de păr și de căt este de sănătos firul. Ca să nu greșiți, cel mai bine este să apelați la un salon, la cineva care știe bine colorimetrie, iar dacă vă faceți acasă, nu încercați varianta praf+12%. Puteți încerca vopsea+12%. Cele mai norocoase sunt cele cu blond scandinav, care au blond alb de la natură 🙂
Eu, personal, decolorez doar rădăcina (restul firului fiind deja decolorat, logic, doar că are nuanțator în el) și aduc rădăcina în ton cu restul părului sau mai gri, aplicând nuanțator pe lungime. Eu sunt șatenă deschis, deci mă deschid și cu oxidant de 6% și cu 9%, doar că nu mai utilizez praf acum. Până acum nu m-am făcut acasă gri, acasa poți obține doar o neutralizare cu reflexe gri doar când părul este decolorat extrem – vezi șamponul Color Endure.
Nuanțarea – Goldwell vs. Wella
Părul meu gri este obținut la salon, la Ioana Maria Todoran, care este foarte bună la colorimetrie. Este realizat dintr-un mix Goldwell, pentru că aveam mult galben-pui la rădăcină. Aici este nevoie de un specialist, pentru că pe un blond alb uniform se poate face orice acasă, însă obținerea acestuia este riscantă. Așa că galbenul-pui poate devni un gri superb doar sub mâinile cuiva priceput. Extensiile nu le-am făcut gri cu Goldwell, ci la alt salon, cu produse Wella, cu ajutorul Evelinei Balasz, de la salon Shiva. Cu decapaj cu 3%, în prealabil, și amestecul Wella, am obținut același gri superb și pe extensii. Ca detaliu, pentru nuanțatorul Goldwell, trebuia ca părul să fie deja uscat, în cazul Wella, poți aplica și pe părul ud, ceea ce economisește considerabil timpul.
Probleme cu blondul gri-argintiu
Găsesc că este important să fac această comparație deoarece griul este o nuanță foarte sensibilă, costă destul de mult (dacă ai păr des, ca și al meu, și pe lângă mai ai și extensiile) și durata griului este discutabilă, indiferent de brandul cu care ai obținut culoarea – în cazul meu, Goldwell pe părul meu, Wella pe extensii. Discutabilă nu pentru că ar intra calitatea în discuție, nuanța ține la spălare foarte bine, nu se duce ușor niciunul din branduri, dar dacă te coafezi cu placa sau ondulatorul – adică surse puternice de căldură, se schimba nuanța din gri în gălbui sau gri verzui. A fost un aspect pe care l-am trecut cu vederea în vară și l-am pus pe seama razelor UV, însă nu este numai aceasta. Din ce văd eu, când ondulezi șuvița, de la căldură, decolorarea de la bază face reacție și scoate griul. Ajungi la un blond gri-verzui, în timp.
Prima oară când am observat asta pe extensii, am crezut că nu le-am clătit și șamponat bine de decolorant, înainte de nuanțare. Am testat ondulând normal, o șuviță, și din părul meu, și s-a întâmplat aproximativ la fel – griul a devenit gălbui. Acum, pe lungimea firului meu, nu mai este prea multă substanță decolorantă, pe extensii probabil că era mai proaspată din cauza decapării integrale prealabile a șuvițelor. Deci griul este frumos, este de calitate cu aceste branduri, dar independent de el, se va schimba nuanța imediat ce aplici sursă înaltă de caldura pe fir (exclus uscător).
Ce vă sfătuiesc eu: faceți-vă culoarea la salon, este cel mai bine, măcar prima dată, și aproape de evenimentul pentru care vreți să aveți culoarea – în cazul de față, de revelion. Dacă doriți și extensii (din păr natural, nici nu încape vorbă de altceva), luați-le pe cel mai deschis blond posibil. Nu uitați că ele sunt tratate chimic, așa că încercați întâi doar pe o șuviță. Cum să obții blondul gri-argintiu acasă, dacă vă interesează, poate face subiectul altei postări, unde am urmat exact pașii indicați de Eveline, pentru vopsirea extensiilor cu Wella. Pe Evy o gasiți aici sau la telefon 0741926136.
My gorgeous hair: