Tatuajul sprâncenelor mele, care este de fapt un machiaj semipermanent, are mai bine de 2 ani de la ”înființare”. Desigur, tot de atâta vreme o știu și pe Valentina (aici), regina sprâncenelor de Cluj, timp în care am înțeles de ce este atât de căutată. În această perioadă, am avut timp să observ evoluția pigmentului și a formei, eram curioasă cum va arăta în timp. Este foarte ușor să spui ”wow, ce bine arată” atunci când ai fost pentru prima dată la tatuat sprâncene. Ai nevoie de cel puțin un an îți dai seama dacă a fost o idee bună sau nu, și de ce să mergi la cel mai bun specialist în sprâncene și machiaj semipermanent (că Vali face și contur buze, pleoape).
Înainte de ultimul machiaj semipermanent, cu beautiful Valentina.
Vezi aici prima tatuare de sprâncene.
Vezi aici corecția după 6 luni.
Vezi aici corecția la un an.
- După doi ani de sprâncene cu machiaj semipermanent pot spune că n-am știut ce înseamnă pigment schimbat în albastru, verde sau roșu, cum am văzut că s-a schimbat la persoane care s-au tatuat în altă parte. Valentina cunoaște foarte bine pigmenții, are pigmenți de calitate, și știe să aleagă ce este mai bun și să te scutească de surprize neplăcute, că până la urmă nu tu, ca client, trebuie să ai grija asta, ci specialistul trebuie să o facă. Ce poate să-ți zică cineva care ți-a făcut sprâncenele, la care te duci să îi spui că ți-au devenit indigo? ”Ups, îmi pare rău, hai să dăm cu niscaiva dermablend?” Cred că ar fi supărător.
- După doi ani de sprâncene semipermanent machiate pot să spun că au arătat mereu perfect, iar până când se apropia momentul de corecție și se ștergeau ușor, puteau fi conturate cu creion sau fard de sprâncene, pe forma deja creată.
- În doi ani de machiaj semipermanent al sprâncenelor, au arătat mereu natural, încât nimeni nu și-a dat seama că sunt tatuate, decât dacă au citit pe blog/le-am spus că le-am făcut/erau cosmeticiene sau dermatologi, adică persoane în domeniu obișnuite să observe detalii fine ale feței. Asta pentru că nu contează doar să ai aparatură performantă și un ac super fin, ci și tehnică, iar stilul Valentinei nu poate fi copiat, oricât s-ar încerca. Face parte din stilul personal. Așa că m-am bucurat și mă bucur în continuare de sprâncene super naturale, chiar dacă sprâncenele mele naturale nu sunt dese, par dese.
- După doi ani de machiaj semipermanent, la ultima corecție, m-am întrebat cum vor arăta noile trasări fir cu fir peste pigment deja existent. M-am gândit că poate se vor vedea deja altfel, dar constat, cu bucurie, că arată la fel de natural, după ce cade crusta de piele și nu mai sunt atât de bold 🙂 Atâta timp cât Valentina se va ocupa de ele, n-o să îmi fac griji privind viitorul lor.
Ce faci dacă vrei să renunți la machiajul semipermanent al sprâncenelor? Dacă vreodată o să ai chef să nu le mai tatuezi, nu mai mergi la corecții (tot la un an de zile), le lași să se depigmenteze treptat și le pensezi în continuare după formă, dar le conturezi cu fardul de sprâncene de acum (sau creion) — activitate pe care oricum o făceai înainte de tatuare.
Așa arătau sprâncenele mele cu puțin înainte de corecția de acum, fără niciun fard/creion de sprâncene. În rest, le știți din toate pozele, profesionale sau cu telefonul sau selfies, de doi ani încoace, trebuie doar să răsfoiți puțin blogul. Dacă ar fi să mai aleg o dată să le tatuez de la zero, știind ce știu acum, aș mai face-o cu siguranță, pentru că n-aveam formă definită, pentru că n-arătau nicicum, pentru că mă săturasem să le creionez în fiecare dimineață și pentru că acum mi-e mult mai ușor!
Înainte, la pensare:
Valentina in action:
Ta-da! (după ce cade crusta, nu vor mai fi așa închise)