Featured Nails

Summer Feet & Back to Gel Manicure!

Lupta pentru pernuțe de pisică

picioare

Sufăr de pragmatism privind frumusețea, și, deși acord o mare atenție îngrijirii, aceasta nu trebuie să-mi ia mult timp (cu excepția masajului 😀 ). Drept pentru care prelungesc distanța dintre vizitele la pedichiură, acasă, cu mici trucuri, cât pot de mult. Unele persoane nu au probleme cu tălpile, însă eu am o piele extrem de uscată și, dacă nu am grijă, la o săptămână după pedi, am iar bătături. Ce fac pentru asta? La 2-3 zile, după duș, stau cu picioarele într-un lighenaș cu apă călduță + o ceșcuță de oțet (+/- apă de gură – sună ciudat, dar poate deveni apă de picioare 😀 ). Apoi îndepărtez pielea moartă cu pila/piatră ponce, și hidratez. În zilele în care nu fac asta, nu lipsește hidratarea. V-am mai povestit aici că prefer cremele cu uree pentru tălpi, însă, din păcate, nu toate sunt la fel. Milgamma cu 10% uree îmi făcuse foarte bine, însă nu am mai găsit-o. Era singura cremă care înmuia serios bătăturile, transformându-mi talpa în ”pernuțe de pisică”. Așa că am tot încercat creme noi:

Cremă emolientă cu uree 20%, Infopharm – ce susține că are efect emolient, epitelizant și antipruritic, e cicatrizantă și antiinflamatoare, ajută la îndepărtarea scuamelor și a pielii bătătorite. Ce mi-a plăcut la această cremă a fost că hidrata mulțumitor și intra deosebit de repede în piele. Talpa mea o sorbea ca o sugativă. Nu trebuia să aștepți mult timp să se absoarbă, nu lăsa senzație de unsuros și necesitatea de a îndepărta excesul, cum se întâmplă la alte creme. Ce nu mi-a plăcut la ea, era că era extrem de lichidă și trebuia să fiu mereu atentă când deschideam/închideam tubul. Este posibil că avea o fază apoasă mai proeminentă, și de acolo absorbția mai bună și lipsa unsuroșimii. Ce nu mi-a mai plăcut e că nu topea bătăturile deloc. E o diferență în a susține că îndepărtează bătături, și a hidrata pielea tălpii. Aceasta doar hidratează, dar o face bine. Restul proprietăților nu le pot confirma, că nu am ”fisuri” pe talpă. Măcar atât.

crema picioare uree (3) crema picioare uree (4)

Crema cu uree 30% și ulei de măsline Santaderm – hidratează, favorizând retenția apei la nivelul pielii, înmoaie și hrănește tegumentele uscate. La capitolul înmuiat, această cremă stă mai bine – este hidratantă, într-adevăr, însă și înmoaie ușor bătăturile. Asta îmi place la ea, deși la 30% uree m-aș fi așteptat să fie peste milgamma. Îmi place că, deși e onctuoasă și pare să dureze o veșnicie să se absoarbă, nici aceasta nu lasă senzație unsuroasă, se absoarbe mai greu decât cea prezentată mai sus, însă nu rămâne gras.

crema picioare uree (2) crema picioare uree (1)

Ambele creme au un miros plăcut, din combinația ingredientelor ce le dețin, și sunt bune hidratante. Mi-am înfoliat picioarele cu ambele – la prima am abandonat după prima înfoliere, la cea de a doua mi s-a părut că efectul a fost  potențat de înfoliere. Sunt okeiș amândouă — atâta timp cât o cremă pentru tălpi conține uree, merită încercată.

?

Dragostea pentru unghiile naturale – învinsă tot de pragmatism

manichiura simpla (1)
manichiura simpla (2) manichiura simpla (3) manichiura simpla (5)

Privind manichiura, am fost încântată atunci când am renunțat la unghiile cu gel. Îmi iubesc unghiuțele mici și delicate, a fost o provocare să mă reobișnuiesc cu ele, după 5 ani de manichiură în gel și unghii lungi. Le ador scurte, simple, proaspăt aranjate cu manichiură simplă, și-mi era dor de carminul Farmec! Totuși, unghiile naturale au un neajuns: lacul sare de pe ele extrem de repede, manichiura trebuie refăcută la cel târziu două săptămâni, pentru că arată rău cuticulele. Dacă ești obișnuită cu manichiura mereu perfectă în gel, unghiile naturale sunt o pacoste estetică. Ferice de cele care-și fac singure manichiura-pedichiura, eu am făcut-o la salon de când mă știu, și sunt antitalent la tăiat cuticule, așa că am decis să mă întorc la gel. Și la Flory, despre care v-am povestit atâtea, aici (în 2010) și aici.

Avantajul unghiilor naturale, după cum povesteam aici, este că au devenit o raritate, e ceva deosebit să NU ai unghii cu gel. Deși vezi tot felul de manichiuri în gel, eu am avut plăcerea să le am întotdeauna perfecte, grație Florinei și, mai apoi, Nail Boutique. Avantajul manichiurii în gel e că 3-4 săptămâni nu mai ai grija dânsei, iar eu nu dispun acum de timp să merg aproape săptămânal la mani simplă. Credeți-mă, pentru femeile foarte ocupate, gelul sau oja semipermanentă sunt soluția ideală de a fi mereu impecabilă, în propriul carusel, numit viață.

Îmi ador unghiile naturale. Mi se par deosebite, îmi fusese dor de ele. Nu am timp să-mi pilesc toată ziua unghiile, însă. So, I’m back to gel manicure! 🙂 God knows till when.

modele unghii gel 2015 (1) modele unghii gel 2015 (4) modele unghii gel 2015 (3) modele unghii gel 2015 (2)

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (3)

  • Eu folosesc “Crema pentru piele uscata si intarita cu 10% Urea Step 2 Seni Care, 100 ml, Tzmo SA”. Fata de alte creme (cu 30%uree) asta mi se pare mai ok chiar daca are numai 10% uree.
    O sa incerc si varianta ta. multumesc pt pont…. 🙂

  • Oana, si eu mai incerc, si altele 🙂

  • Si eu folosesc Seni Care pentru ca mi se pare eficienta si accesibila (adica poti sa dai fara sa te zgarcesti :))