Când spun Cattier Paris, parcă spun Parisul decadelor trecute, cu străzi lăturalnice, pustii sau cu boutique-uri vintage cochete, îndesate cu lucrușoare feminine și delicate, o cameră micuță de hotel, cu lenjerie albă și miros de lavandă, pe peretele căruia străjuiește o ramă a unui tablou șters de vreme, cu-un buchet de trandafiri parfumați lăsați să se revigoreze într-un lighean ciobit de tablă, plin cu apă rece, pe un scaun… Asta îmi inspiră produsele Cattier, de fiecare dată, prin design-ul lor, prin parfumul delicat și discret și prin distincția ce le-o oferă faptul de a fi cosmetice organice certificate (bio).
În ultima vreme, părul meu este răsfățat cu un șampon cu extract de bambus, destinat părului uscat, cu un parfum senzațional de amestec de plante. Dacă vă place mirosul de plante medicinale, atunci când intrați într-un magazin cu ceaiuri, să știți că parfumul e cam pe aproape. Eu îl ador, fiindcă sunt amatoare de ceaiuri de tot felul. Șamponul vine de la Cattier Paris, se numește simplu – Shampoo Bamboo Extract. Produsul transparent-gălbui, destul de fluid, nu face exagerat de mult clăbuc, dar curăță firul foarte bine. Îmi face mare plăcere să îmi răsfăț părul cu el. Ador designul simplu, mirosul și felul în care îmi lasă părul. Șamponul are 250 ml. Dacă sunteți curioase, îl găsiți aici.
Știți că sunt o leneșă la demachiat, și de asta sunt fan loțiune micelară. Loțiunea micelară e my everything, în materie de curățare a feței. Nu pot să spun că văd o diferență între cele încercate până acum, însă cea de la Cattier este acum preferata mea, datorită felului în care lasă tenul și, mai ales, pentru cum miroase. Mi-ar fi plăcut foarte tare să aibă pulverizator, însă designul produselor nu permite, pare-se. Loțiunea micelară Cattier, cu trandafir și aloe vera, demachiază tenul, ochii, buzele – adică totul, nu văd de ce nu ai coborî pe gât și decolteu – în timp ce îți oferă o aromaterapie de excepție prin mixul celor două ingrediente: trandafirul și aloe, o combinație olfactivă care mie nu mi-ar fi trăznit prin cap degrabă. În general, loțiunile micelare nu au miros, nici Cleansing Micellar Solution Rose-Aloe Vera nu are vreun parfum adăugat (0 parfum, 0 fragrance, menționează), aromaterapia delicată se datorează celor două ingrediente. Flaconul are 300 ml și, dacă sunteți curioase, îl găsiți aici, pe un site cu cosmetice bio.
Mai știți obsesia mea cu săpunurile handmade? A trecut o grămadă de vreme de atunci, nici nu-mi vine să cred ce vechi e blogul… Ei, dacă nu e vorba de dulcețuri parfumate moderne, atunci cu siguranță e vorba de săpunuri naturale, din tot felul de uleiuri și în tot felul de ambalaje interesante. Pain of Rose, bridal soap, de la Alep, este primul săpun natural pe care îl folosesc, de multă vreme încoace (adică n-am mai folosit de la ultimul review). Nu clăbucește tare, însă lasă pielea fină și delicată și are o aromă interesantă, un mix, de plante, nu prea știu cum să-l descriu. Găsiți săpunuri Alep pe biobeauty, un site captivant pentru cumpărăturile de frumusețe, și unic importator al produselor Cattier, actualmente.
Deși vremea pielii albe, delicate, ferite de sărutările soarelui a apus pentru lumea modernă (nu și pentru mine, care greu renunț la albul meu, și asta doar pe perioada verii, 2-3 luni), trebuie să ne gândim la o variantă de protecție pentru sezonul estival. Nu mi-aș pune mai mult de SPF 30 pe mine, așa că am luat un protector bio (varianta, tot eco, dar mult mai bine pusă la punct, a eternului unt de cacao) Aubrey, Natural Sun. Oferă protecție UVA și UVB, miroase tropical și e rezistent la apă (zice că rezistă 40 min). Știindu-mă cu un aliat sănătos în dotare, vă spun sincer că abia aștept să mustesc pe șezlongul piscinei de la Club Moving Cluj sau în orice altă locație cu apă, soare și verdeață! Deși nu sunt obsedată de ingredientele produselor, în ultima vreme, trebuie să recunosc că îmi conferă un confort psihic imens faptul că e o cremă certificată ecologic. Găsiți crema de protecție solară bio aici, pe biobeauty.