Lifestyle

(Tv VIDEO) Despre cum ne bronzăm frumos, la Răsăriți de pe fix.

Mă găsiți taman la sfârșitul emisiunii, deci aveți răbdare să se încarce. 🙂 Și cu apariția asta iau o pauză de Răsăriți o vreme, că intru în sesiune. Dar ne vedem zilnic aici, pe blog 😉

Update: am uitat să vă spun că ingrediente pentru a vă prepara crema sau uleiul de protecție solară le puteți cumpăra de pe kzarinne. De asemenea, rețete găsiți pe elemental.ro, una din ele foarte yummy e aici.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (10)

  • in primul rand imi plac bulinutele tale, ador bulinele…..esti o draguta…

  • Carmen, azi n-am nimerit-o, dar am fost extrem de pe fuga si am imbracat ce mi-a picat la mana 🙂 esti tu draguta, mersi :*

  • Sigina, factorul de protectie poate fi relevant numai daca este peste 15 si chiar in aceste condtii un produs de prortectie solara trebuie sa aiba o combinatie de filtre care sa protejeze atat de radiatile UVB cat si de radiatile UVA. Uleiurile pe care le-ai enumerat tu nu sunt deloc o alegere potrivita pentru protectie, indiferent daca expunerea este prelungita sau nu si dupa parerea mea nu este bine sa incurajezi lumea sa foloseasca asa ceva la plaja mai ales in conditiile in care cancerul de piele este o maladie din ce in ce mai raspandita. Nu exista bronz sanatos insa daca vrei neparat sa stai la plaja trebuie protectie solara ridicata, de la 30 in sus. Despre uleiul de masline ce sa mai vorbesc, este cea mai mare prostie folosita de romance la plaja, pe langa ca arde, bronzarea cu acest ulei pateaza si in timp apar acele “pete de soare” de care nu mai scapi niciodata. Uleiul de masline e foarte ok si are proprietati excelente dar nu are nicio legatura cu protectia solara si folosirea lui pe plaja este un deserviciu major adus sanatatii fiecaruia. Imi plac aparitiile tale televizate insa de data aceasta nu ai fost foarte bine documentata sau nu ai punctat ce trebuia sa punctezi la capitolul acesta deoarece femeile nu trebuie incurajate sa faca plaja cu uleiuri, ele trebuie educate sa se protejeze cat mai mult si cat mai corect de soare. E un subiect foarte putin discutat in Romania si romancele sunt extrem de neinformate la acest capitol, tocmai de aceea eu iti sugerez sa mai ai o aparitie pe aceasta tema in care sa subliniezi cat este de importanta protectia solara.

  • Ai dreptate, Lavi, majoritatea romancelor sunt neinformate iar tu te numeri printre ele!

    In ceea ce priveste factorul de protectie solara, o compozitie cu FPS 15 confera protectie de 94% in vreme ce o compozitie cu FPS 30 confera protectie de 97% iar una cu 50 de 98%. Da, atat sunt de mici diferentele! Uleiurile si unturile enumerate de Sigina sunt o alegere excelenta iar o combinatie adecvata a lor, la care as adauga oxid de zinc si dioxid de titan, atinge cu usurinta un SPF multumitor.

    Si da-mi voie sa te contrazic inca o data: bronzul e sanatate curata! Sub razele soarelui corpul nostru sintetizeaza vitamina D, supranumita viamina anti-cancer, care este esentiala pentru un sistem imunitar puternic. Cel mai bun lucru pe care il poti face primavara-vara este sa te bucuri de soare, fireste, treptat si cu masura, evitand arsurile si supraexpunerea.

    Nu, nu trebuie sa ne ascundem cat mai mult de soare, ca nu suntem vampiri! Ceea ce trebuie sa invatam este sa ne protejam in mod corect si natural, fara creme de protectie solara ce contin compusi chimici cancerigeni.

  • Lavi, ceea ce am enumerat eu sunt ingrediente, ce se pot folosi in combinatii. Daca ai fost atenta, eu nu am facut recomandari, ci am dat niste sugestii despre cum poti sa te protejezi daca NU vrei sa folosesti cremele speciale in acest scop. Tot asa, daca bine ai observat, am spus ca uleiul de masline n-are factor de protectie asa ca, daca dorim sa-l folosim, il combinam cu un produs care ofera minim de protectie – in cazul meu, unt de cacao raw, pentru ca pe acela il aveam la indemana. Nu am descurajat folosirea protectiei (dimpotriva, eu sunt de parere ca fara spf 30 nu ai ce cauta la plaja), am discutat despre ce se poate face pentru un bronz frumos: as in ce mananci, ce pui pe tine ca sa te bronzezi fain, daca vrei o solutie naturala. Nu mi-a permis timpul sa insir toate cate le aveam de zis, fiindca iti spun eu, fiecare are zile cand n-are cuvintele in gura. Multumesc pentru interventie.

  • Kzarinne draga mea, te rog foarte mult sa nu presupui ce stiu sau nu stiu eu pentru ca s-ar putea sa gresesti. Stiu foarte bine ce procent au gradele de protectie iar uleiurile enumerate de Sigina cu grad de protectie 10 sau sub 10 cum s-a exprimat ea confera o protectie insuficienta (atentie, folosite singure). Amestecate si cu alte ingrediente adaugate pot fi folositoare. Nu intotdeauna ce este natural este cea mai buna alegere , sunt convinsa ca toate curentele bio, eco, raw, etc ne fac sa privim totul cu suspiciune insa lucrurile nu stau chiar asa, lucrurile au evouluat si in cosmetica cum am depasit si noi epoca de piatra. Nu vreau sa ma lansez intr-o discutie lunga si istovitoare deoarece ti-am citit blogul si stiu ca urmeaza pledoaria raw insa eu vad lucrurile putin altfel. Cat despre expunerea la soare, oricum ar fi ea, nu este sanatoasa iar sintetizarea vitaminei D se face si cu factor de protectie solara iar expunerea nu trebuie sa fie prelungita. Nu spun sa ne petrecem vara in sufragerie insa protectia si grija fata de expunerile prelungite este absolut necesara. Uita-te putin peste statistici si vezi de curiozitate care este cresterea numerica a cazurilor de cancer de piele fata de cresterea numerica a persoanelor care sufera de carenta de vitamina D.

  • Sigina, oricum, daca mai ai ocazia (am inteles ca vei lua o pauza) explica importanta protectiei solare. Pune foarte mult accent pe asta, crede-ma, este foarte necesar si lumea nu da importanta acestei probleme.

  • Lavi, despre indicatii terapeutice si recomandari de specialitate va vorbi, cu siguranta, un dermatolog invitat.

  • Lavi, de acord ca, in lumea in care traim nu intotdeauna natural e si suficient. Am crezut ca a fost clar ca am prezentat niste ingrediente, de aceea am si dat un exemplu, o retzetuca, de combinare rapida. Desigur, la uleiul de masline cu unt de cacao pot fi adaugate si dioxid de titan sau oxid de zinc sau ce mai vrei. Si factor de protectie ca factor de protectie, dar insasi melanina este protectorul natural al pielii, care trebuie luat si el in calcul. Cred ca totusi s-a inteles cand am enumerat cateva alimente care stimuleaza productia de melanina. Ei, melanina plus protectia adecvata si un simt al raspunderii cat stai la soare cred ca sunt combinatia ideala, nu?
    Este clar ca parerile sunt foarte impartite, am auzit chiar medici care sustin ca a sta la soare azi e complet nesanatos, ca 10 minute de expunere la soare este suficienta pentru secretia vit D. Insa eu cred ca daca stai treptat, cate putin, e mai ok bronzata 🙂 Suntem fiinte solare pana la urma. Eu folosesc si, si (de obicei dermatocosmetice, respectiv naturale) si mi-e in regula.

  • Sigina, asa cred si eu, in echilibru. Sunt total pentru protectie, la mare stau sub umbrela de obicei, nu stau la bronzat, folosesc fps 45 sau 50 insa evident ca mai am si scapari, mai uit de mine pe la soare sau mai trisez si imi pun picioarele la bronzat deoarece cateodata mi-e jena cat sunt de alba. O prietena de-a mea a murit de cancer de piele acum 4 ani, se proteja tot cu metode naturale, de atunci am devenit foarte constienta de acest pericol si am studiat mult in acest sens ca sa inteleg…E foarte frumos sa fim bronzati, recunosc ca si mie imi place insa, din pacate ne expunem la pericole mari si habar nu avem. Eu am pielea la fel de alba ca si tine, iti dai seama ce ma enerveaza vara si cate lupte se dau in mintea mea (pro/contra) insa am ajuns la concluzia ca e mai bine sa am grija de sanatatea mea decat sa arat perfect. 🙂 Daca te uiti peste niste satistici ca sa vezi cat a crescut rata cancerului de piele in Romania o sa te sochezi.