Review

Șampon solid, săpunel camee și untul de corp Zhea, de la Azaria (review)

Acum câtva timp am fost la Târgul Verde, unde mi s-au lipit de mâini câteva produse 100% naturale. Review-ul la uleiul-tratament de păr îl găsiți aici, e preferatul meu până acum în materie de măști pentru păr decolorat sau uscat și m-a inspirat foarte mult, o să vă zic în curând cum. În review-ul de azi vă povestesc experiența cu alte 3 produse Azaria, pe care au fost drăguți să mi le dea în testare, pe lângă ce-am mai cumpărat (uleiul de avocado, tratamentul, uleiul de trandafir).

Săpunuri naturale și 100% naturale am încercat cu duiumul, mici diferențe între ele, unele mai spumoase, altele nu. Săpunul camee Azaria mi-a atras atenția deoarece e micuț și foarte elegant. Conform producătorilor, e realizat din: unt de cacao, unt de cocos, unt de mango, ulei de argan, ulei de ricin, ulei de masline, miere, lapte de capra si ulei esential de cassia si mandarine. Părerea mea: mie îmi place în mod deosebit săpunul cu lapte de capră, am mai avut așa ceva. E o combinație de ingrediente bună pentru pielea uscată. Nu prea face spumă, mi-ar plăcea să facă pielea puțin mai lunecoasă la spălat dar e ok, curăță pielea. Mirosurile ingredientelor nu sunt foarte stridente, nici nu rămân pe piele. E un săpunel drăguț, ieftin și sănătos față de multe altele din supermaketuri. Costă 6 lei/45 g.

Șamponul solid nu e altceva decât un săpunel handmade/100% natural, creat special pentru necesitățile părului. Șamponul solid Magic Soap Azaria pare că e destinat și părului uscat, cum e al meu, după ingrediente:  ulei de neem Bio, ulei de ricin, ulei de masline, ulei din samburi de struguri, unt de cocos Bio, decoct concentrat de brusture, pelin, urzica si ulei esential de rozmarin, salvie si ienupar. ”Am pus si multa dragoste si pasiune.”, mai adaugă Oana la descriere. Dacă ați vedea ce coadă groasă și ce păr lung și sănătos are ea… 🙂 Părerea mea: e potrivit pentru părul uscat datorită uleiurilor pe care le conține. Nu face spumă aproape deloc, ceea ce mie nu-mi prea place. Dar, ca metodă naturală de spălare a părului este ok. Ai senzația că părul absoarbe uleiurile – porbabil sunt ajutate de apă să penetreze firul, însă se clătește bine, părul nu rămâne uleios deloc, cum m-am temut eu. Îl folosesc alternativ cu Elsevul meu pentru păr blond. Dacă ar fi ceva să mă bucure ar fi să fie puțin mai onctuos (nu uleios) și spumos. Dar oricum, cu el, am o senzație de spălare foarte safe pentru părul meu.

Untul de corp Zhea e un unt delicios pentru corp, cu miros de ciocolată și portocale. Ingrediente: unt de cacao bio, unt de shea nerafinat, unt de cocos bio, ulei de argan bio, ulei de migdale dulci, ulei de struguri, vit E, cioco neagră, lapte de capră, ulei esențial de portocale. Părerea mea: nu cred că am încercat vreun unt de corp handmade care să nu-mi fi plăcut. Acesta are un parfum deosebit de mâncabil, îți vine să bagi degetul cu unt în gură, nu să-l pui pe corp. Problema mea cu toate unturile și uleiurile – nu doar cu acesta – e că nu știu ce penetrabilitate are in piele, din cauza barierei naturale de protecție a pielii. În general, aceste unturi și uleiuri realizează o peliculă la nivelul pielii care: protejează de radiațiile UV (aceasta o face, datorită unturilor cu spf) și pe de altă parte nu permit pielii să se deshidrateze, protejând-o. De aceea pielea rămâne uleioasă oarecum, fiindcă rămâne produsul la suprafață, în mare parte. Totuși, pentru deshidratarea prin lipsă de grăsimi, eu găsesc aceste unturi de corp foarte folositoare. Iar eu sunt deshidratată prin lipsă de grăsimi, din lipsă de apă nu, deoarece am un aport de lichid zilnic excelent. În concluzie, îmi place Zhea, îmi face și aromaterapie 🙂 Mulțumesc Oanei&Gabi pentru încredere, am fost cât se poate de obiectivă. Au prețuri extrem de bune și ingrediente de super calitate, merită să le vizitați magazinul. Dar, mai ales, să vă uitați după ei la târguri, că e interesant și când le ai în față. Vreau să vă zic că ei folosesc de curând recipiente netoxice, speciale pentru cosmetice, pentru mai multă siguranță.

Spuneam mai sus că am încercat foarte multe săpunuri naturale și parțial naturale. Vezi săpunul anticelu Marillys, săpunul Galador cu patchouli, săpunul cu lăptișor de matcă Marillyssăpun cu vanilie și lapte, săpunurile Ecovera, săpunurile parfumate Andre Cosmetic, Proplanta,  săpun pentru igiena intimă Luthelo. De asemenea, am mai încercat și unturi de corp și față (caută cu Search pe blog).

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (3)

  • Nu am folosit niciodata sampon solid,scalpul meu e extrem de pretentios si daca nu ii place ceva face o matreataaa….
    Untul de corp pare yummy tare!Iubesc unturile de corp cu aroma de cioco/vanilie sau orice fruct:D

  • nu am folosit sampon solid niciodata, dar as vrea sa incerc de curiozitate sa vad cum este…

  • Cupcake, raportul calitate pret e super bun.

    Carmen, cred ca e vreo 12 lei.