“Cine n-are lubeniţă să şi-o cumpere” …. ăăăă, nu aşa era o vorbă din bătrâni? ;)) Glumesc. Apropiaţii ştiu că sunt înnebunită după lebeniţă (nu, nu folosesc în limbajul curent cu “u”) şi vara nu pot să trăiesc fără ea. Dar din păcate vara a trecut şi, odată cu ea şi lebeniţa. Mai găsiţi pe alocuri lebeniţă de toamnă, proaspătă, dar cam asta-i tot, pe anul acesta.
Dacă găsiţi lebeniţă trecută, dar bună la gust atunci când o desfaceţi, ar fi bine să o consumaţi imediat. Evident că n-o să puteţi să o mâncaţi pe toată odată cu pulpă cu tot, însă se poate dacă faceţi suc din ea. Dacă nu am chef de ronţăit lebeniţă (cu murdărit & stuff 😀 ), fac un efort să o dau la mixer şi îmi fac un litru de suc pe care îl beau în decurs de o oră, două. La suc intră chiar şi coaja albă şi, cine vrea, şi coaja verde. Lebeniţa are extrem de multe proprietăţi. Despre acestea, vă invit să citiţi mai multe din articolul meu de anul trecut, de pe city, că mi-e lene să dau copy paste 😀
Comments (9)
Hy,de ceva vreme ti-am descoperit blogul (nu m-am putut opri pana nu am terminat de citit tot) ,dar pana acuma nu am avut curajul sa postez.. soooo…
Si eu mananc lebenita in prostie …in jur de jumatate pe zi…
pupici:*
Georgia :)) de ce sa nu ai curajul sa comentezi?? eu astept feedbackul vostru cu nerabdare 😛 ma bucur ca iti place blogul meu :*
Harbuz for me ;;) :))
koko, da da, harbuz si la bunica, la vatra dornei ;)) cunoastem 😛 dar imi aduce a “obuz” si nu prea folo ;))
Eu si Gabi o sa ne scoatem intr-o buna zi ochii pe subiectul lubenita/lebenita! :)) Oricum i-am zice, esentialul este ca e tareeee bunaaaa! :p
I like “pepenele” 😉 Yummyyy!
pepenele…unul din multele motive pt care nu imi place cand pleaca vara:)
Eu am trimis comm la alte postari de-ale tale Sigina dar nu stiu dc le-ai vazut. Era vorba despre un sfat pe care-l asteptam de la tine…deci cum e cu feedbackul? 🙂
era bine daca dadeai copy paste ca uite articolul nu mai exista pe city news 🙁