Lifestyle

Cocconut Mania… :D

E de papa. Încadrat la “lifestyle”. 😛

Nu m-am dat în vânt niciodată nuj cât după cocos, însă în ultima vreme am degustat tot mai multe bunătăţi cu cocos şi o să încep cu minunatele “bombe” de cocos ale lui Kzarinne. Şi-a terminat pe mine uleiul ei de cocos preţios, care arată ca un unt, tare şi e de-a dreptul greţos dacă încerci să îl papi gol, dar miroase divin şi e foarte sănătos. Dar cum Kzarinne (apropo, cred că acum se recuperează după premiera la Târgul Verde, arăta foarte bine acolo, drăguţa ca întotdeauna şi ea şi Tea) e o maestră a bucătăriei naturale, a găsit o formă care să te facă să salivezi şi la simpla privire. Bombele, cum le zic eu, sunt un fel de Raffaelo, dar muuuuuuuuuuuuult mai bune. Fără alună. Demenţiale. Le vedeţi în poză, doar :D. Sunt divine, o săptămână am visat la ele după ce am păpat prima dată.

Trebuie să învăţ să fac şi eu, deşi sunt foarte leneşă la pus în aplicare reţete noi. Oricum, nu numai de bombele lui Kzarinne voiam să vă zic, ci că am păpat weekendul ce a trecut pentru a doua oară în viaţa mea  cocos proaspăt, crud, tranşat de L Mare. Că acol tre’ ori tehnică, ori forţă, iar noi n-avem nicio tehnică, nimic, aşa că…

Noah şi am băut lapte de cocos mmmm….. şi am păpat cocos crud şi vreau să vă spun că sunt absolut înnebunită după el. Nu-mi mai place sub formă răzălită. Îmi place crud. Cred că asta va fi obsesia mea culinară pentru următoarea perioadă. 😀 Împreună cu altele..  A şi vreau să îmi iau şi lapte de cocos gata muncit de alţii, că într-o nucă e prea puţin şi cam multă treabă 😀

În entuziasmul meu, am căutat informaţii nutriţionale să văd ce bag în mine, că e uleios şi chiar dacă sunt grăsimi bune, îngraşă. Rezultatele sunt satisfăcătoare, adică are ceva aport caloric, dar nu monumental (le ard într-o şedinţă de tae bo/patrulat pe teren cu jobul). Are o mulţime de alte substanţe nutritive vitale pe lângă acizii graşi. Uite aici:

100 grams of typical coconut contains 354 calories / 354 kcal

Other nutritional information for coconuts (per 100 grams):
Protein: 3.33g
Fat: 33.49g
Carbohydrate: 15.23g
Sugar: 6.23g
Calcium: 14mg
Iron: 2.43mg
Potassium: 356mg
Sodium: 20mg
Zinc: 1.1mg
Selenium: 10.1 microgram
Vitamin C: 3.3mg

Arată foarte bine, zic eu. Acuma.. renunţăm la ciocolată în schimb, şi ce? Cocosul ăsta are şi dulce, şi grăsimi bune, şi minerale… e foarte sănătos.

Voi aveţi vreo “pată” alimentară în ultima vreme?

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (15)

  • Si eu sunt innebunita dupa cocosul crud! Sucul il scot usor, dar cu spartul ma chinui un pic :))
    Mai nou mi s-a pus pata pe semintele de in macinate, le pun in orice mancare si ma simt foarte bine de la ele.

  • Dia, probabil ca are nevoie organismul de ele 🙂 asa am patit eu cu semintele de canepa ;)) acu sa nu le mai vad..

  • Wow!nici nu stiam ca e atat de hranitor!prima data cand am mancat nuca de cocos cruda a fost acum 2 ani,insa atunci am mancat prea multa si mi s a facut rau.acum o sapt a cumparat si prietenul meu o nuca de cocos,iar de data aceasta am fost innebunita dupa ea!!imi place gustul foarte mult,si am mancat in combinatie cu ciocolata la borcan(parca e ciocolatuta bounty!)

  • cupcake, cu ciocolata.. aualeu, bomba calorica 😛

  • da bombele de mai sus? cum se fac? vreun secretuț ceva? 😀

  • da, stie Kzarinne. Nu mai stiu link-ul.

  • noah, e de incercat. da’ numa in Bora Bora, in sezlong sau in hamac ;))

  • stilistele, hehe! da, la tine acasa ;)) io mi-as fi luat si volkswagen Bora, by the way 😛

  • Poti sa faci si varianta cu cacao sau pudra de roscove (se gaseste la cosul verde) si sa ai bombe bicolore 🙂 Eu impart aluatul in doua si jumatate le fac albe, jumatate maro, arata f bine

  • vaaai, ce bine arata bombitele acelea cu cocos!! mniiiam-mniam!!!
    si mie imi place cocosul crud, desi daca mananc mult am impresia ca ma constipa.
    e usor de spart odata ce te prinzi de un mic truc…daca studiezi coaja o sa vezi o linie transversala care merge de jur imprejur. trebuie sa lovesti cu capatul mai ascutit al unui ciocan mic fix pe linia aia, la jumatatea distantei intre baza si varf. si se crapa usor. trebuie avut grija doar sa nu pierzi pretiosul (si prea-putinul!!!) lapte de cocos.

    “pata” mea culinara din ultima vreme e hummusul!! as putea sa mananc numai hummus, zile intregi! pana la jumatate de kilogram pe zi! sunt chiar maniaca!
    simt ca si cum…organismul meu il cere, are nevoie de el.
    curios e ca pana de curand nu mancam aproape deloc. mi se parea ca are gust de pamant.

  • Monica – hehe! si eu am avut pata pe humus muuulta vreme. Il prepari acasa? Eu luam naut, il firbeam bine, apoi lasat jumate din cantitatea lui apa, adaugam pasta de susan (tahini), uleeeeeeeei de masline presat la rece, chilli sau boia iute, sare si cam atat imi amintesc, si da-i la mixer 😛 Multumesc mult de pont, am sa dau pe linia transversala. Incep papilele gustative sa saliveze numai la gandul asta. Nu cred ca ar constipa, are multe uleiuri prin el iar uleiurile te ajuta sa mergi la baie … 🙂 thx de pont :*

  • Flory – nu, nu, vreau cocos pur 😛 inca nu stiu sa fac bombe, da ma-nvat. 😛

  • din pacate nu “fabric” hummusul acasa, stiu ca ar fi mai sanatos, insa reteta pe care voiam eu sa o fac implica faina de naut si nu naut propriu-zis si nu gasesc. in felul asta, poti doar sa rehidratezi pulberea de naut si sa o fierbi mult mai putin – doar vreo 10-15 minte, pastrand astfel mai mult din substantele nutritive.
    asa ca momentan ma multumesc sa il cumpar, insa supermarketul de unde il achizitionez il prepara zilnic, in regim de mancare gatita, dupa reteta pe care am mentionat-o, fara adaosuri si cu termen de valabilitate doar 36-48 de ore. asa ca stiu ca e bun :))
    si pentru ca mixerul lor e mai bun ca al meu…iese asa cremoooos!
    i’m addicted!

  • Monica, that sounds great! Si eu vreau humus gata preparat… se gaseste oare faina de naut? … deja ma si gandeam unde sa-l macin…

  • da, ar trebui sa se gasesca, numai ca nu am descoperit eu inca unde 🙂