Lifestyle

Gomaj natural, rapid, mirobolant :) – şi pentru fete şi pentru băieţi

Că le sună şi băieţilor 🙂 Şi voi trebuie să vă îndepărtaţi straturile de piele moartă din zone nebănuite 🙂

Mi-am amintit că mai demult foloseam mai mult măştile şi metodele naturale de îngrijire. Şi, dacă tot e bine să mai roteşti produsele, să nu îl foloseşti mereu pe acelaşi, cred că următoarele mele gomajuri vor fi din ingrediente naturale. Atât pentru faţă-gât, cât şi pentru corp.

Unul eficient era cu tărâţe. Cu abureală pentru deschiderea porilor sau fără, iei un pumn de tărâţe (mai mare, nu fină), faci mâinile căuş şi laşi puţină apă caldă să curgă peste şi îl amesteci în palme. Apoi masezi compoziţia cu mişcări circulare pe toată faţa, vreo câteva minute. Apoi clăteşti cu apă rece. O să îţi simţi tenul fin şi proaspăt.

Dacă n-ai tărâţe, sigur ai făină de mălai. Dacă ai ten gras sau normal, poţi aplica aceeaşi tehnică la fel ca la tărâţe. Dacă ai tenul mai uscat, amestecă-l cu un strop de ulei de măsline şi, tot aşa, aplică-l cu mişcări circulare – neagresive. Eu, deşi am tenul uscat, optez pentru amestecul cu apă călduţă.

Dacă chiar nu aveţi nici tărâţe, nici mălai, sigur aveţi zahăr. Ei, zahărul e musai să îl amestecaţi cu puţină miere în cel mai rău caz cu ulei de măsline. Combinaţia cu miere e demenţială. Eu folosesc mierea pentru faţă, când am timp, ca mască de calmare, antiseptică, hidratare etc, are multe proprietăţi.

ATENŢIE. Nu faceţi gomajul/peeling-ul zilnic. Pielea se regenerează cam la 28 de zile, după cum spun dermatologii, deci de vreo 2 ori pe lună este suficient adică o dată la vreo două săptămâni. Eu, dacă o fac mai des de 2 ori pe lună, merg pe zona T, mai precis, nas-bărbie, dar pe restul feţei nu.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (1)

  • Am incercat si eu si chiar functioneaza 🙂 imi lasa pielea asa de finaaa.. Am incercat inainte sa am crema gommage de la Cosmetic Plant. Ii foarte buna.. cred ca cea mai buna din cate am avut 🙂 pupiciiii