Când spun frumuseţe, nu mă refer la o înfăţişare gen Miss sau Mister Univers. Fiecare persoană are un farmec personal care îl face frumos, fie fizic, fie ca prezenţă. Fără să ne dăm seama, zilnic, frumuseţea noastră are de suferit. Se ştie faptul că fiinţele vii sunt energie. Interiorul nostru este deseori bombardat de diverse sentimente neplăcute, care ne tulbură câmpul energetic. Orice perturbare energetică, care strică aura vreunui organ intern sau a întregii noastre fiinţe este o portiţă deschisă spre îmbolnăvire.
Există şi oameni mai tari, însă în timp, efectele sentimentelor negative se simt şi la ei: o îmbătrânire mai accelerată, păr alb prea devreme etc, în cel mai bun caz. Nu spun că ne putem feri de ce se întâmplă mai puţin agreabil în viaţa noastră, însă putem să primim ceea ce se întâmplă cu o altă atitudine. Cu o atitudine pozitivă, care acţionează ca un airbag între noi şi ceea ce se întâmplă negativ în jur. Avem dreptul să fim trişti, supăraţi sau nervoşi, de exemplu. Putem să simţim uneori, ură, ranchiună sau invidie. Însă noi decidem cât timp îl petrecem în această stare, deoarece felul în care simţim, nu schimbă cu nimic situaţia, ba chiar o face mai rea. Singurii care tragem ponoasele suntem noi înşine, corpul nostru, emoţionalul nostru, mental-spiritualul nostru. Şi atunci, cum reflectăm că ne iubim, apropo de un post anterior? Că avem grijă de noi?
A te educa să vezi mereu luminiţa de la capătul tunelului într-o situaţie dificilă este un pas important. Întotdeauna există un mâine fericit şi pentru tine. Uneori este doar o chestiune de timp, iar în acest timp poţi să aştepţi lucrurile bune cu o atitudine vindecătoare pentru tine. Ştiaţi că oamenii care râd mai mult, trăiesc mai mult? Şi sunt mai sănătoşi? Şi că, în schimb, supărarea taie cheful de viaţă, te simţi obosit, fără vlagă, pe bune, nu e doar o senzaţie? Supărarea şi atitudinile negative, în general, favorizează apariţia radicalilor liberi în organism.
“Radicalii liberi sunt agenţi chimici […] care pot să antreneze reacţii în lanţ, putând să ducă pănă la moartea celulelor. Aceste elemente vor ataca celulele, ADN-ul, anumite molecule, proteine sau acizi graşi, pentru a le degrada, decupa sau distruge.” (vezi sursa explicaţiei) O deteriorare începută în interior se vede în curând şi în exterior. Aşa că să începem să fim mai bine dispuşi, să încercăm să trecem altfel peste probleme şi să nu rămânem pentru mult timp într-o stare negativă. Asta înseamnă să ne schimbăm gândirea. Gândurile negative trebuie îndepărtate imediat ce apar. Când vom începe să ne educăm gândirea, vom reuşi să ne periem şi vocabularul. Cuvintele sunt şi ele încărcate de energie. Ceea ce scoţi pe gură te afectează în primul rând pe tine, apoi pe ceilalţi. Foloseşte mai puţin negaţia. Găseşte o altă formă de a o exprima. În loc de “nu mi-a mers bine”, ai putea încerca “mi-a mers mai puţin bine”, “nu mă simt bine” – “mă simt mai puţin bine” sau “nu mă simt chiar aşa bine”. Contează enorm forma în care îţi expui trăirea şi am testat-o pe propria-mi piele. Evident că nu iese întotdeauna, însă faptul de a te strădui, este un progres.
Să ne menţinem buna dispoziţie, să zâmbim mai mult şi astfel vom fi percepuţi mai frumoşi şi mai plăcuţi.
Comments (6)
Ai foarte mare dreptate si felicitari pentru articol!
In ziua de azi, aproape ca e o minune sa dai de oameni cu o atitudine pozitiva fata de viata… si ma bucur sa vad ca nu sunt singura pe acest taram! O zi frumoasa 🙂
Mulţumesc, o saptămână minunata!
Foarte bun articolul, regasesc multe sfaturi pe care mi le-ai dat, si care mi-au fost de folos!
@Any, mersi scumpa, hai sa le zicem idei sau sugestii, nu sfaturi, ca nu ma tin sfatoasa pentru nimeni 😛
articolul asta pica tare bine intr-o zi de luni:))
de aia l-am si setat sa intre azi. 😛