Când vine vorba de îngrijirea părului meu blond decolorat, investesc serios în produse de regenerare și îngrijire. Nu este un secret faptul că sunt un fan incontestabil Joico, și în topul preferințelor mele stau 1. Joico, 2. Wella 3. Tigi.
De fapt, aș pune Tigi pe locul doi, dar Wella e opțiunea cea mai bună on budget la produse profesionale bune. Când nu am foarte mulți bani pentru asta, iau Wella, și nu simt că îi fac un deserviciu părului. Tigi e ceva mai bun, dar mai costisitor, și, când tot am bani, prefer să îi dau pe Joico.
Poate vă întrebați de ce Joico: o să reiau aici, pe scurt, tehnologia sa: restructurează firul de păr în timp, datorită formulei sale speciale cu mase moleculare diferite, care permite pătrunderea produsului în firul de păr la mai multe niveluri, restructurând, efectiv, firul de păr. Rezultatul nu e wow pe moment, este wow în timp, pentru că dacă ți se termină Joico și folosești altceva, părul rămâne restructurat, nu este varză, cum este după alte produse, când încetezi utilizarea.
Știind aversiunea mea față de tot ce înseamnă Loreal Professionnel și chiar Kerastase, poate vă întrebați de ce am luat noua gamă, Profiber. Ei bine, pentru că am început să merg la Boudoir Prive, unde e Codruta Dabîcan, din fosta echipa Boulevard, și salonul său lucrează doar cu Loreal. Pentru că o apreciez mult pe Duti, am făcut o alegere emoțională, și am luat gama, să vedem, poate-poate își spală din păcatele Kerastase. Kerastase e scumpă, absolut fascinantă cât timp o folosești, dar dacă încetezi, îți simți părul varză. Și m-am supărat. Cred că sunt cel mai obiectiv client care să poată să își dea cu părerea despre asta, sunt blondă decolorată since forever (17 ani), am încercat tot ce am avut la îndemână, de câte ori s-a putut, cele mai bune produse. Loreal are multe alte branduri, dar cele pentru păr nu își justifică renumele și prețul.
Revenind la gama Loreal Profiber – după ce Joico a ieșit nu-știu-câți-ani la rând nr 1 mondial la produse profesionale, s-au gândit și cei de la Loreal că poate ar fi bine să scoată și ei o formulă cu restructurare treptată. Astfel că există variantele Re-create, Revive, Restrore, Recover, iar mie mi-a fost recomandat de Alexandra (o scumpă) să iau Re-create, să nu îmi încarce foarte mult părul. Am luat șampon, balsam și booster. Ca să nu fie niciun dubiu, pentru cei care au formare farmaceutică:
Ingrediente șampon Re-create Profiber: aqua, sodium laureth sulfate, coco, betaine, dimethicone, glycol distearate, sodiul chloride, parfum/fragrance, ppg-5-ceteth-20, sodium benzoate, salicylic acid, polyquaternium-6, carbomer, hexyl cinnamal, linalool, citronellol, geraniol, benzyl alcohol, limonene, hydroxycitronellal, benzyl salycilate, 2-oleamido-1,3-octadecanediol, alpha-isomethyl ionone, sodium hydroxide, citric acid. C184230/1
Ingrediente balsam Re-create Profiber: aqua/water, cetearyl alcohol, glycerin, behentrimonium methosulfate, aminoprppyl, triethoxysilane, amodimethicone, behentrimonium chloride, phenoxyethanol, lactic acid, isopropyl alcohol, trideceth-6, clorhexidine digluconate, hexyl cinnamal, linalool, citronellol, cetrimonium chloride, geraniol, benzyl alcohol, limonene, hydroxycitronellal, 2-oleamido-1,3-octadecanediol, benzyl salicylate, citric acid, parfum/fragrance.
Booster-ul l-am primit cadou la cele două, dar.. l-am pierdut, fără să îl folosesc, nu îl mai găsesc. Era o ”fiolă re-charge” pentru reactivarea tratamentului, și care trebuie folosită tot la a 4-a șamponare. Spune că activează protocolul din salon cu Aptyl 100, ce menține ingredientele reparatoare în firul de păr, pentru o îngrijire cu efect de lungă durată.
Ingrediente ProFiber Recharger: auqa/water, cetearyl alcohol, aminopropyl triethoxysilanem paraffinum liquidum, mineral oil, lactic acid, diplmitoylethyl hydroxyethilmonium methosulphate, parfum/fragrance, cetyl esters, cetrimonium chloride, citric acid, polyquaternium-6, phenoxyethanol, 2-oleamido-1,3-octade-canediol, benzyl benzoate, chlorexidine digluconate, benzyl alcohol.
Părerea mea: gama ProFiber nu este deloc wow la prima folosire, aduce a Joico din punctul acesta de vedere. Îmi simt părul în regulă ca structură, chiar dacă s-a întâmplat să folosesc, izolat, și altceva decât gama. Șamponul este blând cu scalpul, totuși, dacă e un scalp sensibil, cum e al meu, poate fi utilă utilizarea unui șampon specific, pentru scalp sensibil. Poate chiar alternativ. Balsamul… e un balsam, nu e tratament, descâlcește și puțin restructurează, îmi place strălucirea pe care o oferă blondului decolorat. Da, știu că sună antagonic decolorat/strălucire, dar chiar îi dă… Apreciez intenția de restructurare treptată, dar parcă încarcă puțin prea mult părul, nu știu dacă am mai avut vreun produs profesional de la care să mi se îngrașe relativ ușor firul de păr. Per total, nu mă dau în vânt nici după această gamă, deși nu sunt complet lămurită. Cred că are mai mult potențial decât restul gamelor Loreal, poate mai și perfecționează formulele. Toată gama m-a costat cam 150 lei și ține …cât de des te speli.
Hai să privim partea bună: nu-mi displace 🙂
UPDATE 03/01/2017 Am găsit fiola săptămâna trecută! Vă spuneam că nu mai găsesc Booster-ul – era în baie, între alte flacoane. L-am utilizat și, într-adevăr, acesta este puternic și se simte că face ceva părului de păr. Balsamul.. orice balsam este făcut să descurce, și să lase părul mai fin, nu ține loc de mască. Faptul că firul arată mai bine, mai strălucitor, mai sănătos, l-am comprobat cu Evy. Cred că gama Profiber este un pas în față pentru Loreal, nu ajunge la nivelul Joico, dar, dintre ce am incercat eu (Loreal Professionel, Kerastase) e cea mai onestă.