Dacă ești o femeie căreia îi place să se îngrijească, un ten curat și bine întreținut este ca o carte de vizită: porii, tonicitatea, hidratarea, chiar și pilozitatea facială, vorbesc despre cât de mult îți îngrijești tenul. De aceea, dimineața și seara, ai un ritual care este sfânt: demachierea. Demachierea îți îndepărtează machiajul și toate impuritățile amestecate de peste zi, îți eliberează porii, îi pregătește pentru detoxifierea fiziologică ce se întâmplă peste noapte. Dimineața, o demachiere mai light, înlătură toxinele eliminate peste noapte și excesul de sebum, și îți lasă tenul proaspăt pentru o nouă zi. După care, desigur, urmează ritualul de hidratare, după preferințe.
În general, investesc puțini bani în produsele care stau mai puțin de 5 minute pe fața mea: geluri de demachiere, loțiuni, creme, loțiuni tonice și micelare, sunt produse pe care fie le primesc la testare, fie la iau la promoții – rar dau foarte mulți bani pe un produs care ar trebui să facă un lucru: să curețe, fără să irite, desigur. Investesc, în schimb, o căruță de bani în produsele care rămân pe piele, de la pielea scalpului, păr, la ten și corp. De aceea, și de această dată, voi trece rapid în revistă un produs nou la mine-n baie, pe care l-am luat la promoție 1+1, Bioderma ABCDerm, Gel Moussant. Da, este un produs all in one pentru bebeluși și copii, dar eu eram pe picior de plecare și aveam nevoie de un produs de călătorie care să îmi țină de gel de duș, gel demachiant și șampon, dacă ar fi fost nevoie. Dar în special ca gel demchiant și de spălat pe mâini și corp.
Bioderma ABCDerm, Gel Moussant este o formulă delicată, este clar că nu este pentru pielea de adult, mai ”dură”, iar ca gel demachiant nu face o treabă cum face Eucerin, de exemplu. Este mai bun ca gel de duș și, când ești în deplasare, dacă cealaltă varianta e un săpun de mâini, mai degrabă ai opta pentru acesta. Dar acesta nu este un blogpost despre geluri demachiante sau loțiuni tonice, ci despre ”accesorii”. Accesoriile de care m-am îndrăgostit și care sunt preferatele mele în această perioadă:
Dischetele demachiante de unică folosință Douceur, marcă a hipermarketului Cora, cu două fețe. Adică ”fățarnice” 😀 Cică o parte e pentru profunzime, iar alta pentru… finețe, altfel nu știu cum să traduc. Dar eu nu văd nicio diferență între cele două fețe, mie altceva îmi place: că sunt mari, de două ori și ceva cât dischetele demachiante obișnuite, și relativ ieftinuțe, fiind brand de hipermarket. Le ador, parcă mă demachiez mult mai bine cu ele, iar pentru lacul de unghii nu trebuie să folosesc 100 până mi-l dau jos.
Discurile demachiante lavabile, sunt niște bureței reutilizabili pe care îi găsiți sub diverse forme și culori la orice tutungerie plină de cosmeticale, la prețuri accesibile. Eu am dat 12 lei pe setul de 2 bureței. Ei bine, burețeii aceștia sunt minunați când ai parte de chiuvete mici, unde ți se scurge apa pe coate și îți udă hainele – cine știe cunoaște, când nu ai chef, pur și simplu, să te demachiezi cu dischete de vată, ci pur și simplu să-ți speli fața cu un gel demachiant – varianta la care eu ader în 99% din cazuri. Îmi spăl fața cu gel, îndepărtez resturile cu burețelul lavabil, fac un ușor gommage, și gata demachierea. Eventual, mai utilizez o dischetă Cora pentru o ultimă curățare cu apă micelară.
Buretețelul demachiant Konjac, de la Douglas. Acesta a fost o extravaganță a mea, pentru că mi s-a părut drăguț, îmi plac bureții de demachiere și îi folosesc. L-am luat la promoție, altfel prețul lui e undeva pe la 39 lei. Oricum, e un burețel scump. Vine ”deshidratat”, iar la atingere e așa dur, zici că e o semibiluță de poliester. După ce o bagi sub jet de apă, se înmoaie și se umflă, mărindu-și dimensiunea. La contactul cu pielea este delicat, se poate curăța și zona ochilor, gâtul, toată fața. Este nițel diferit, porozitatea nu e așa de mare ca la cei de mai sus, nu e foarte abraziv. Personal, nu văd de ce nu e mai plat, mă gândesc că e așa de design. Zice că e din fibre 100% naturale, ”vegane” (mă întreb din ce animal l-ar putea face…), bănuiesc că și ”cruelty free” 😀 Are agățătoare, încă nu i-am găsit un loc bine determinat în baie. Îmi place ca noutate, îl folosesc în paralel cu cele de sus, și îl recomand, ca experiență. Mie îmi place tare mult.
Dezavantaje: Un dezavantaj la aceste burețele poate să îl reprezinte igiena. Trebuie spălate foarte bine, să nu rămână reziduuri în care să prolifereze bacteriile, și, oricum, o dată la câtva timp trebuie schimbate. Avantaje: Ce este bine cu burețeii de curățare e că ”nu rămâi fără”, ca la dischetele demachiante. Te demachiezi foarte rapid, și dacă se întâmplă să nu ai la îndemână decât săpun normal, îndepărtezi eficient orice urmă. Sunt foarte comode, ocupă mai puțin spațiu.