Vă amintiți de copilărie și de momentele în care vă luau ai voștri vată de zahăr pe băț? Ei bine, eu îmi amintesc de vata de zahăr roz de câte ori îmi privesc părul în oglindă. Pe vremea când eram eu copil nu era decât vată albă, dar de când am părul roz, am primit numeroase complimente calorice cu și despre vata de zahăr, acadele și bomboane, candy shop și multe altele, ce îmi creează bună dispoziție pentru toată ziua. Din fericire, astăzi putem mânca dulciuri fără calorii din zahăr, la fel de dulci, de la care nu dai în diabet și care nu îngrașă. Adică cu îndulcitor cu indice glicemic 0 (nu crește glicemia, nu solicită pancreasul) și 0 calorii.
Este vorba de Green Sugar, un îndulcitor 100% natural, pe bază de extract de Stevia Rebaudiana, despre care producătorul spune că e singurul îndulcitor al carui gust a fost stabilizat si care, prin urmare, nu mai are gustul amarui al steviei, specific celorlalți îndulcitori – mai mult sau mai puțin naturali. La cursul de fitoterapie am învățat despre edulcoranții fără calorii și despre capacitatea edulcorantă a steviozidei și precis despre gust știam că nu mă încântă. Chiar mă gândeam dacă nu se poate scăpa cumva de gustul specific de stevia, dar compusul să își păstreze capacitatea edulcorantă necalorigenă și stabilitatea la temperaturi înalte. Stevia e cel mai accesibil îndulcitor fără calorii de pe piață.
Uite că, pe când eu studiam aceste lucruri, Laboratoarele Remedia l-au și dezvoltat – telepatie sau nu, mă bucur foarte mult și produsul e foarte binevenit! Îndulcitorul Green Sugar aduce noutatea că nu modifică gustul alimentelor/băuturilor în care este adăugat, poate fi expus termic până la 200 de grade fără a se descompune – în prăjituri, clătite, alte dulciuri de casă.
- s
Producătorul spune că extractul de Stevia Rebaudiana creeaza o senzatie de satietate, în cazul persoanelor supraponderale, printr-o dublă acțiune asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor nervoase de la nivelul stomacului.
Conform producătorului, îndulcitorul Green Sugar nu produce carii, nu prezinta riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici și are actiune anitibacteriana si antifungica. Deci, nu are implicații negative asupra sistemului digestiv.
Pe o piata de consum în care majoritatea alimentelor sunt modificate sau contin conservanți daunatori organismului, producătorul ține să menționeze faptul ca Green Sugar nu are în componenta materii prime modificate genetic si nu produce dependență prin administrare pe termen îndelungat.
Produsul poate fi achiziționat de aici, de pe site-ul laboratoarelor Remedia, și pot fi găsite info și pe Facebook.
Update: cele 94,8 g glucide sunt reprezentate de polioli, în acest caz, de eritritol, acesta fiind un poliol cu rol de ”îndulcire” a papilelor gustative, dar care se excretă nemetabolizat în proporție de 90%. Eritriolul poate fi utilizat și la gătire, mai puțin la alimente dospite. Deci Green Sugar e potrivit pentru prăji și alte dulciuri care nu decesită dospire.
Comments (7)
Eu folosesc Stevia si nu ma deranjeaza gustul. Oricum si produsul asta e de incercat ! Multumesc pentru tips 🙂
Iti sta tare bine asa rozosina 🙂
Kisses :*
Ana Maria Blog, nici pe mine, la inceputuri, dar te saturi sa iti schimbe gustul la clatite, de exemplu. Clatita eu vreau sa aiba gust de clatita 😛 Sau la unele ceaiuri…
daca e sa fim rigurosi – hai sa fim, mai ales din partea unei persoane cu pretentii in domeniu. cum ar putea fi interpretata eticheta NUTRITIONALA (noi recomandand pacientilor sa citeasca etichetele) pe care scrie valoare nutritionala 0 si continut glucide 94,8 g ??
roxana, de acord, las intrebare deschisa pana raspunde producatorul.
multumesc pentru raspuns!
Am revenit cu lamuriri. O sa le adaug si in postare, cat de curand. Asa cum banuiam si eu, desi aveam niscaiva semne de intrebare, cele 94,8 g glucide reprezinta polioli (eritriolul). Cred ca ar trebui totusi detaliat, sa priceapa toata lumea (cum e pe alte etichete, de ex, “glucide, din care zahar x mg”). Privind eritriolul si expunerea la temperaturi inalte – astept un nou raspuns. Privind stimularea insulinica, spun in comunicatul catre mine ca studiile preclinice arată că steviosidele măresc atât secreţia de insulină, cât şi sensibilitatea la insulină. Aceasta din urmă poate fi corelată cu inhibiţia expresiei hepatice a fosfoenolpiruvat carboxikinasei (PEPCK) şi gluconeogenezei cuplată cu stimularea sintezei glicogenului hepatic (Chen et al., 2005; Yang et al., 2009).