N-aș putea spune că noi, femeile, putem fi cumpărate cu o floare. Însă suntem de o sensibilitate aparte când e vorba de atenție din partea celor dragi și, mai ales, a partenerului. Așa că un simplu gest, now and then, poate să o facă foarte fericită pe destinatară.
Adică, spuneți sincer, care dintre voi, fetelor, nu v-ați topi să vă aștepte așa ceva pe pernă, alături de un bilețel?
Cu atât mai mult cu cât e vorba de un buchet inedit, realizat cu măiestrie de mâini talentate și creative, sub care natura ia forme nebănuit de ingenioase. Treaba asta se întâmplă la Florista, o florărie superbă, demnă de o glam girl, cu interiorul minimalist pe alb, menit să scoată în evidență ce are el mai frumos – florile și aranjamentele florale – și roșu, eterna culoare a pasiunii.
Așa te introduce Andreea Moldovan în universul ei magic de colorat, asigurându-te că ai ajuns la locul potrivit. Andreea este artist floral, însă nu ca cele din piață, ci una și cu educație superioară în domeniu, și talentată. Cu o experiență deja în domeniu, ea realizează aranjamente florale de la glam la inedite și ciudate, pentru toate ocaziile posibile. Azi am primit un buchet creativ superb, cu miros de verdeață și mușchiuleți, a piece of art ce te propulsează direct în natură (slăbiciunea mea).
Și în 5 minute am primit o lecție de bază pentru flori, pe care le iubesc, dar despre care nu știu foarte multe, se pare. Am învățat de la Andreea că trebuie să tai codițele florilor chiar înainte să le introduc în apă, pentru că, în contact cu aerul, ele se cicatrizează acolo unde sunt tăiate și nu mai absorb eficient apa. Că schimbatul apei zilnic e o soluție mai eficientă de a le menține proaspete, decât pliculețul din dotare care trebuie pus în apa din vază. Și că viața fără „verdețuri” e fadă, mai urâtă. Exact cum spun eu despre mâncare 🙂
Puteți să găsiți Florista pe facebook, unde au și un concurs (trebuie să întrebați dacă e deschis doar pentru Cluj sau nu) sau puteți merge direct pe strada Avram Iancu 13-15 (vizavi de Cimitirul Central) sau puteți suna la 0372 99 55 99. Și dacă nu știți ce aveți nevoie, vă lămurește Andreea, împreună cu colegele.
Comments (6)
Cat de interesant este buchetul. Cu siguranta este ceva ce nu am mai vazut pana acum 😀 Mi se pare destul de interesanta aceasta idee de a taia coditele inainte de a le baga in apa 😀 acum, dupa ce am citit, parca are sens… e logic :-))
Dalia, acuma o floare gasesti la orice florarie, dar sa fie cineva care sa stie sa faca un design, mai greu. Plus ca tipa e inginer peisagist, cunoaste perfect plantele
Eu mereu am tăiat codiţele florilor, am intuit că aşa trebuie. Se pare că am intuit bine.
Hai să-ţi zic un truc ciudat şi… cam brutal pentru a învia un trandafir (sau mai mulţi!) ofilit(ţi), pe care l-am aflat recent.
Ai primit un trandafir. Bun. După nişte zile, lasă căpuşorul în jos şi moare încet. Ei, în momentul ăla pui la fiert nişte apă (eu puneam şi o linguriţă de zahăr la un ibric mic, dar cred că se poate şi fără). Stai, nu, nu faci ceai! 🙂 Când fierbe apa, iei ibricelul de pe foc şi pui trandafirul cu codiţa în apa fierbinte. Îl laşi vreo 5 minute sau.. până învie. E spectaculos! După care îl pui în apă nouă, la temperatura camerei. Mai ţine vreo câteva zile după aia 😀 Totuşi, n-am încercat trucul şi a doua oară pe acelaşi trandafir.
Diana, multumesc 😀 eu am alta tehnica, il las de seara pana dimineata in cada culcat pe apa, si isi revine. cred ca absoarbe apa peste tot si nici nu mai e greutatea casporului si se indreapta. merge cam de 2 ori faza asta.
Ce tare! Merci mult pentru info, n-o ştiam pe asta! (mă uit cu coada ochiului la cei 3 trandafiri ai mei primiţi luni, hehe, vi se pregăteşte ceva! 😀 o băiţă, o saună, care, cum pofteşte)