De data asta nu vă povestesc de alimente, ci de o altă metodă de a detoxifia corpul și ameliora unele probleme ale organismului. În lumea medicală în care mă învârtesc eu, necesitatea pentru detoxifiere este privită cu scepticism, pe motiv că organismul are propriile mecanisme de evacuare a toxinelor. Da, într-adevăr, atunci când am fost creați nu exista atâta poluare, nu exista stilul de viață stresant de acum, probleme de sănătate atâtea, alimentație dezechilibrată, consum de toxice, inhalații de eșapamente și lista poate continua. Într-adevăr, în condiții de stil de viață optime, la un individ sănătos, rinichii, transpirația etc ar trebui să fie de ajuns. Atâta timp cât părerile sunt împărțite, eu îmi permit să cred că există situații când este nevoie de așa ceva.
Nu e o noutate că sunt absolut topită după masaj – de la masaje de remodelare, la masaje terapeutice (când am nevoie) și chiar reflexoterapie. Pentru că la Lavinia Ghișa merg la remodelare corporală și împachetări, pentru masajul terapeutic la spate, drenaj limfatic și reflexoterapie apelez la Andi Ghișa, soțul Laviniei. Masajul terapeutic la spate mie mi-e vital, mai ales când fac câte o ”schemă” interesantă la sală sau stau în poziții incomode la stagii/școală și începe să mă doară spatele îngrozitor. Andi face un masaj divin la spate, știe exact punctele de presiune, îți explică ce îți face și mai are și tips&tricks personale care completează pregătirea pe care o are în domeniu. Personal, sunt foarte încântată – mână foarte bună, știe ce face, are mult bun simț.
În timp ce Lavinia Ghișa se ocupă de partea de masaje de remodelare, relaxare, și împachetări (by the way, acum are și împachetare cu ciocolată, absolut senzațională, la termocuvertă, la o temperatură pe care o poate suporta oricine), Andi Ghișa se ocupă de reflexoterapie, drenaj limfatic, masaj terapeutic. Masarea punctelor reflexogene pentru ameliorarea/tratarea unor boli, pentru detoxifiere și alte cele este o terapie veche. Desigur că are limitele sale, ca și orice tip de terapie și ca și medicina convențională, de altfel. Ca să te apuci de reflexo, Andi trebuie să îți facă o evaluare, pentru a vedea dacă este indicat. Apoi, pentru rezultate optime, trebuie mers regulat, cam de 3x/săptămână. În primele 10 ședințe, se face o masare generală a tălpii, care durează cca 35 minute. Astfel se pregătesc punctele reflexogene pentru următoarea etapă. Se produce o detoxifiere, dar și drenaj limfatic (independent de masajul specific de drenaj limfatic, cel corporal). Următoarele 10 ședințe țin 45 de minute, și se masează atât puncte din talpă, cât și din palmă. În următoarele 10 ședințe, timpul de masaj crește la 60 de minute, când se masează punctele reflexogene de pe talpă, mâini și urechi (știți că urechea are formă de embrion întors, cu puncte reflexogene aferente). Cam acestea sunt generalitățile despre cum se desfășoară o reflexoterapie în Cluj cu Andi 🙂 După terminarea celor 30 de ședințe, ce se vor desfășura pe parcursul a două luni, urmează o pauză pentru organism, apoi se poate face masajul de drenaj limfatic corporal.
Șiiii, pentru că pe multe din noi, femeile, ne interesează partea cu slăbitul – da, am primit confirmare că se poate scădea în greutate prin reflexoterapie, dacă excesul ponderal e cauzat de disfuncții interne. Ca să nu mai vorbim de rolul drenajului.
Dacă vă căutați masaj terapeutic sau reflexoterapie în Cluj-Napoca vă recomand pachetele astea:
Masaj terapeutic 5 sed/30 min – 150 lei
Reflexoterapie 10 ședințe talpă – 300 lei. Pachet reflexoterapie 30 sedințe talpă/mâini/urechi – 700 lei
Drenaj limfatic 10 ședinte/ 45 min – 350 lei.
Pentru contact (info suplimentare, programari, sau ce vreți să mai știți), Andi Ghișa, masaj terapeutic și reflexoterapie în Cluj-Napoca (îl întrebați dacă merge la domiciliu), tel de contact 0751654265 sau 0743284069 sau pe pagina de facebook Masaj Cluj.
Comments (3)
Eu fac putin diferit schema de reflexoterapie.Reflexodiagnosticarea la mine dureaza o ora si schema de tratament 40-45 de minute in functie de afectiune.In rest la fel procedez.
Masajul de reflexoterapie este considerat unul special, este oferit la un alt pret, sau poate fi considerat ca fiind tot masas si se trateaza la fel?
Intreb asta pentru ca stiu pe cineva care iti place sa faca masaj si ar incerca mereu sa faca ceva diferit.
Multumesc anticipat pentru raspuns.