Când îți alegi persoana pentru masaj, te interesează, în afară de preț, să aibă energie ”bună” și facă bine masaj. Adică să știe să te debaraseze de energia ”junk”, nu să îți dea și din aceea nașpa a sa. Știți la ce mă refer, unii oameni sunt ca un bolovan prin simpla lor prezență. Apoi îți trebuie să știe să facă masaj: e nevoie de forță în mână și de pricepere să știe să o dozeze. Având cam 10 ani de experiență în a primi masaj ( ;)) ) am trecut prin mai multe mâini, și, în afară de o pereche de mâini, am fost aproape mereu dezamăgită. Cred că n-avem nevoie niciuna să plătim o ședință ca să fim date cu ulei, nu? Ne putem da și singure, la o adică sau îl rugăm pe soțul/prietena etc. Unor ”maseuri” sau ”maseuze” parcă le e frică să pună mâna pe tine. Iar simțul penibilului simțit unilateral când din 5 în 5 minute (am vrut să zic din 2 în 2 dar mi-era cumva) ”mai tare, te rog”, ”frămână, nu freca, te rog” e de-a dreptul supărător. Ca să nu mai vorbim de mișcări: discontinuitatea e o greșeală – pe durata procedurii, maseurul nu trebuie să ia mâna de pe tine, mișcările trebuie legate între ele, indiferent ce tip de masaj faci. Ia mâinile de pe tine doar când schimbă membrul sau te întorci de pe o parte pe alta; mișcările comode pt dânsul nu-s plăcute și pt tine: un masaj anticelu în care îți freacă pielea până se înroșește e mega aiurea, serios. Chiar și masajul anticelulită are partea lui plăcută! Trebuie frământare acolo, adică să ridice țesuturile, să mobilizeze până în profunzime, să simți că te-a lucrat. Am mai auzit și o replică idioată: ”păi dacă vrei să simți că ai fost la masaj zi, că îți las niște vânătăi să îți amintești”. Nu zău?! De obicei, cei mai versați îți aduc argumentul suprem că ”știu ei mai bine” cum e mai eficient. Greșit, tu o să-i spui asta. Deci ne-am înțeles, trebuie o continuitate în mișcări, ele trebuie legate unele de altele (netezidul de frământat de ex), trebuie să existe o frământare (ca la aluat?) – ridică țesutul, mușchiul, nu-l bătucește, te simți ca și cum ai fost la sala de sport, lucrată, aerisită, drenată! (E clar că nu vorbesc aici de masajul de relaxare). Ca în toate domeniile, există oameni care n-au stofă de maseuri, dar totuși practică această meserie. Eu cred că o femeie sau un bărbat cu mână moale n-are ce căuta în domeniul acesta.
După o experiență cu vreo 5 așa-zis maseuri (bărbați și femei deopotrivă), m-am întors la primul maseur, rugându-mă de el să își facă timp de mine, și la 10 seara dacă mai poate. Se numește Ștefan Sumandea și e maseurul lotului național de judo, locat în Cluj. E mărunt, blond, cu burtică, dar cred că e singurul care știe meserie. Pentru că îi place. Și e pasionat. Și extrem de ocupat :)) Din considerentul acesta am apelat, de-a lungul timpului, la alte persoane care execută masajul manual (sau se fac că execută, am descoperit ulterior cu necaz), dar m-am lămurit și prefer să îmi fac programări la el oricând poate el, apoi eu. Și tocmai mi-am început un abonament, so who’s happy? 😀 Ce îmi mai place la Ștefan e faptul că prima ședință pe care o oferă clienților noi e gratuită. Vă dați seama că eu am consumat-o acum muuuulți ani. Oricum, am primit de multe ori și bonus, de ”fidelizare”. :)) La tipul meu de masaj face câte o oră (și de ziua mea o oră juma’ 😀 ), nu îți zice după 30-40 de minute ”no, gata, am terminat”, pe când ai început tu să te simți mai bine. Mi s-a întâmplat, de-a lungul celor 10 ani de când îl cunosc, să am tot felul de probleme, în care m-a înțeles și chiar m-a ajutat. Asta fiindcă am avut abonament și la un alt maseur căruia, când i-am spus că mă simt foarte rău și am nevoie să vină măcar o dată la mine acasă, că nu mă puteam deplasa și aveam nevoie de masaj, nu s-a sinchisit. Pur și simplu n-am rezonat și n-o să mai fac veci pururi masaj la el, chiar dacă de alți clienți e apreciat, probabil. Îmi plac oamenii care nu fac treabă doar ca să ia banii. Îmi plac oamenii care știu să își construiască afacerea fiind și umani. Oamenii pasionați. Ștefan e cel mai pasionat om de masaj pe care-l cunosc și tocmai sunt 10 ani de când ne știm. Și nu-l mai schimb. 😀
Concluzie: până-ți găsești maseurul potrivit, mergi câte o ședință la câteva persoane diferite, recomandate. Nu sta la o persoană, dacă simți că-ți arunci banii pe fereastră. Tu îi spui intensitatea cu care să lucreze, iar el sau ea trebuie să poată să îți facă mai încet sau mai tare, să știe să-și dozeze forța. Dozarea forței trebuie monitorizată și pe zone: în zonele mai sensibile n-o să-ți facă la fel ca în cele mai puțin sensibile! Că am întâlnit și așa. Încearcă să-ți negociezi timpul și banii, că mă îndoiesc că mai fac mulți pe aceiași bani ca Ștefan 🙂 Sunt convinsă că trebuie să mai existe maseuri buni și în Cluj, dar nu am dat eu de ei, poate dați voi. Eu m-am lecuit. Nu în ultimul rând, energia persoanei care pune mâna pe voi trebuie să fie ok. Asta simțiți voi personal. Indiciu: înainte de masajul vostru trebuie să se fi ”curățat” de energia persoanei dinainte lăsând să curgă, la chiuvetă, apă rece pe mâini de la coate-n jos, cel puțin vreo 5 minute. Apa este un curățător minunat (btw, recomand dușurile din cap până-n picioare la sfârșitul unei zi grele, înainte de somn 🙂 ). Sper că n-am uitat nimic.
Acest post n-are nicio legătura cu remodelarea corporală cu aparatură, care e cu totul o altă mâncare de pește.
Comments (6)
Bine FANE! Ce bine arati in poza!
Ne dai si noua un numar de telefon unde sa ne programam la Stefan sau il pastrezi doare pentru tine??? :)))
djtatoo, ba il dau
si ce trebuie sa facem pentru asta???
:)))
djtatoo, sa il suni si sa iti faci programare: 0745 314 469.