Alatăieri seară pe la 12 noaptea m-au chinuit talentele așa de tare, că m-am decis că trebuie să fac biscuiți atunci. Așa că am aprins, cuptorul să se încălzească și, într-un castron am pus după ochi: cam 300 g făină albă, 1 plic praf de copt (le-am amestecat pe amandouă), 2 ouă, o jumătate bună de unt (cred că merge și smântână de casă, în loc) vreo 4 linguri bine vârfuite de zahăr brun și niște pudră de roșcove (în loc de cacao). Le-am dar la blender, se obține un fel de… aluat/pastă tare. Pui pe o tavă mai joasă hârtie de copt și pe hârtia de copt pui câte o lingură din compoziție. Eu n-am știut că și cresc acolo, așa că mi-au ieșit niște biscuiți-giganți ;)) Nu mai știu cât i-am lăsat, cred că vreo 30 minute ajunge, voi verificați cu scobitoarea: străpungeți un biscuite și dacă se ia pe ea, încă nu e gata. De asemenea, și după ochi îți dai seamă dacă-s făcuți au ba. 🙂 După ce scoateți tava din cuptor, nu luați imediat biscuiții, că sunt lipiți și se rup. Lăsați tava să se răcească un pic, apoi biscuiții se vor desprinde ușor. Eu i-am mâncat abia dimineață, lângă o budincă cu vanilie, făcută așa cum îmi place mie, pe post de mic dejun. Avantajele biscuiților de casă e că știi ce ai pus în ei (poți să adaugi și nucă/alune/migdale mărunțite, fulgi de cereale, făină neagră – intenționez să fac niște biscu ”digestivi”), arată drăguț, sunt delicioși, îi poți servi la ceai, la cafea, și țin mult fără să se strice, mai ales dacă îi lași la frigi. Și o calitate imensă din punctul meu de vedere – îți ia vreo 15 minute toată treaba, apoi e rândul cuptorului. Ai mei biscu au fost apreciați tare de familie și prietene.
Comments (8)
Foarte bine arata biscuitii tai 🙂
Am citit acum ceva vreme pe un blog de nutritie cum ca zaharul brun este tot zahar alb, rafinat, dar care un adaos de sirop de melasa/ caramel pentru culoare si deci este cam aceeasi chestie. Stii ceva despre asta?
Andra, parerile asupra acestui subiect, zahar brun/zahar alb sunt impartite. Zaharul brun trebuie si el sa treaca prin procese de pregatire, insa nu atatea ca la zaharul alb. Unii sustin ca ar fi mai murdar si e posibil sa aiba mai multe impuritati, eu cred ca daca e mai putin rafinat ca cel alb e mai ok. Inca nu scriu despre subiectul zahar brun/zahar alb ca vreau sa vad mai multe opinii. La faculta asta am invatat, ca nu ar fi mare diferenta, dar eu zic ca un proces de rafinare in minus il face mai bun decat zaharul alb.
Arata deliciosi si am incredere ca sunt! Pofta buna!
Lory, au fost, s-au terminat 😀 fac altii 😀 cu vanilie de data asta
in prima poza arata ca parjoalele moldovenesti =))
Dia nuj ce-s parjoalele, chiftele? ca si mama le-a confundat dimineata 😐 nici nu s-a uitat mai bine sa vada ca nu-s chiftele
Da-da, un fel de chiftele ;))
Mi-ai facut pofta 😀 probabil ma voi aventura si eu in bucatarie cat de curand…