Blond Hair Review

Ulei-tratament pentru păr uscat Azaria (review) și shopping la Târgul Verde.

La această ediție a Târgului Verde mi-am propus să mă duc doar să mă uit. Nu de alta, am avut de decartat la nunțile a două prietenuțe foarte bune în ultima săptămână, așa că… vă imaginați. Zis, nefăcut. Ajunsă acolo, am dat peste Biobunătăți, Cabana Moților și… premieră, Azaria. Ea nu știe încă de vizita mea la standul ei, însă am complotat cu Gabi să îi facem o surpriză. Și iată-mă ;)) De la Biobunătăți am cumpărat doar un curry bio iute și un ”cuib” de acela de scos mierea din borcan fără să curgă. De la Cabana Moților mi-am luat un sirop de muguri de brad (Sebi&Ela, am ratat placintele moțești de la Miki, pe cele de la târg, cred că e un făcut să vin la cabană ;)) – musai, cât de repe). De la Azaria mi-am luat niște uleiuri, mi s-au părut cel mai bun deal până acum. Au un preț super competitiv iar uleiurile sunt bio. Cele achiziționate de mine sunt de avocado, de trandafiri și un ulei tratament pentru păr.  Adițional, am primit în testare (mulțumesc frumos) un unt de corp cu porto și ciocolată, un săpunel în formă de camee și un șampon solid pentru păr despre care povestesc cu altă ocazie. Acum vreau să vă povestesc despre uleiul de păr, fiindcă știți că sunt mereu în căutarea celor mai bune soluții pentru un păr decolorat și sănătos.

Ulei Tratament pentru păr Azaria, 100 ml/21 lei la târg: constând din ulei de neem bio, ulei de ricin, ulei de avocado, ulei de struguri, ulei de măsline, tincturi de urzică, brusture, mesteacăn, ardei iute. Modul de folosire se poate citi pe eticheta din foto (click pe poză pt mărire). Acolo scrie că poate fi ținută de la 15 minute până la câteva ore.

Ce spun eu: combinația de ingrediente mi se pare demențială pentru păr, pe lângă uleiuri, tincturile sunt una din cele mai eficiente metode de a conserva proprietățile plantelor. Urzica e minunată pentru scalp, la fel și brusturele. Mesteacănul e un tonic excelent iar ardeiul iute e cu siguranță un activator eficient al circulației capilare, ceea ce poate duce la accelerarea creșterii părului și mai puține fire căzute. Până acum n-am pus mâna/mirosit/folosit ulei de neem, dar bănuiesc că acesta îi da tratamentului un parfum specific absolut mortal. Îmi place cam la fel de tare ca mirosul de argan. Nu am cu ce-l compara, e fenomenal. Pentru un păr lung și des ca al meu, cantitatea de 100 ml ajunge cam.. o dată și jumătate. Asta dacă vă aplicați din abundență și pe scalp (părului gras îi recomand aplicarea doar de la jumătate spre vârfuri), vă faceți un masaj binemeritat, apoi aplicați și pe lungime, ca firul să fie bine îmbibat.

Timpul de acțiune recomandat de 15 minute e minim, și mie mi se pare insuficient – cum spuneam (o adevărată risipă de produs pt așa puțin timp), tratamentele naturale au nevoie de timp să acționeze, fiindcă nu sunt invazive. Eu am dormit cu el peste noapte, cum fac și cu uleiul de măsline. Asta înseamnă vreo 8 ore măcar. Dimineață m-am trezit cu tratamentul absorbit în păr, așa cum trebuie, și l-am spălat. Am încercat să folosesc șamponul solid Azaria, însă pentru a da uleiul de ricin jos din păr trebuie mai multă muncă (o să-l folosesc la spălări ușoare, când nu fac măști cu ulei), așa că într-un final am folosit șamponul meu roșu de la Loreal. Într-adevăr, unde e ulei de ricin trebuie insistență cu spălatul, deoarece acesta este foarte vâscos și greu se dă dus după ce și-a făcut treaba. Uleiul de măsline (alimentar, de hipermarket) e mult mai ușor de îndepărtat din păr. Dacă am văzut diferențe între masca simplă cu ulei de măsline și aceasta nu e ușor de zis. Caci cu o floare nu se face primăvară, nu-i așa? Ar trebui ca un tratament să se folosească în mod repetat ca să îți dai seama. Totuși, eu am experiență cu uleiul de măsline, așa că îmi pot da seama după folosirea acestui tratament că totuși e o diferență.

Rezultatul, la lumina zilei, fără blitz, după uscarea obișnuită cu uscător și perie rotundă

Combinația de diverse uleiuri și tincturi de la Azaria face ceva mai mult decât uleiul simplu: strălucire mai multă, hidratare prin lipide, cum are nevoie părul meu (aspru din naștere, fir gros, rezistent), o textură foarte plăcută deși înainte fusese îmbâcsit de fixativ la rădăcină. Nu cred că este ceva ce să nu-mi placă la acest tratament, eventual cantitatea, mi-ar plăcea să fie disponibile și cantități mai mari, tot la prețuri bune cum au cam la toate produsele. A, și faptul că uleiul de ricin din compoziție merge greu jos din păr, dar asta nu e vina nimănui. Verdict: îmi place foarte mult combinația, recomand produsul și altor persoane cu părul uscat sau decolorat. Eu una vreau un bidon de vreo 5 litri pentru părul meu scump și drag 😀

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (13)

  • Eh, eu sambata am fost la Cabana Motilor si nu am ratat placintele motesti! 😀

  • Eu folosesc tinctura de mesteacan si tinctura de ardei iute in proportii egale, o data pe saptamana si sunt foarte multumita de rezultate.

  • Carmen, cu siguranta sunt multe metode homemade foarte ok:) la asta imi place in special mirosul uleiului de neem 😛

  • Neem-ul e recunoscut pentru mirosul sau greu, neplacut, ma surprinde ca iti place. 🙂

  • kzarinne, mie imi plac multe care tie nu-ti plac: Inception? 😛 :*

  • Si eu am dat de ei la Cora si mi-am luat ulei de argan cu 18 lei uuu uuuuu :D, o crema pentru fata si un balsam de buze cu vanilie :X. Urmatoarea achizitie va fi un deodorant bio ca doar se face din ce in ce mai multa “reclama” la aluminiul din antiperspirante.

  • Bernadett Baja, aham, au preturi super. sa le folosesti sanatoasa :*

  • Da, da! :)) E cel mai iubit parfum al Dianei, numai eu sunt pe dos! :)) Daaar neem-ul e chiar stinky, cred totusi ca iti place mirosul “verde” al tincturilor din plante. :*

  • kzarinne, e posibil. n-am mirosit neem singur.

  • salut! dupa masca asta naturala mai aplici masca midollo?

  • andreea, nu, nu mai e nevoie. eventual balsam, dar nu-l las in par mai mult de 2 minute si intotdeauna balsam spray leave in