Review

Deodorant 100% natural și crema hrănitoare Happy Face de la Marillys (review)

La târgul de handmade am reîntâlnit-o pe Marillys, o producătoare de cosmetice 100% naturale, handmade din Baia Mare, pe care am cunoscut-o anul trecut, tot la un târg. De data aceasta am luat de la ea un deodorant 100% natural, o ultimă încercare, în speranța că nu mă voi întoarce la eternul meu Dove. Pe lângă acesta, am mai luat o cremuță pentru un chip fericit :), Happy Face.
Deodorantul cu anason și arbore de ceai, din ingrediente vegetale, naturale. O descriere mai amplă: ”Aproape toate antiperspirantele de pe piata contin cantitati mari de aluminiu si chimicale pentru a te impiedica sa transpiri. Glandele sudoripare de la nivelul axilei permit corpului sa elibereze toxinele dar si sa regleze temperatura prin eliberarea transpiratiei. Transpiratia eliberata de piele nu ea este cea care miroase si in combinatie cu bacteriile aflate in aceasta zona apare mirosul neplacut. Blocarea acestui mecanism natural cu un antiperspirant poate cauza cresterea numarului de toxine din corp ceea ce poate agrava sau produse probleme serioase. Contine ingrediente naturale: Unt de cacao – un antioxidat ce neutralizeaza radicalii liberi si da o perioada de valabiliate de pana la 2 ani produsului ;Ceara cosmetica de albine – neutralizeaza mirosul cauzat de enzime. Protejeaza impotriva iritatiilor Ulei de musetel – anti-inflamator, alalgezic, antiseptic; Ulei de jojoba – delicat cu pielea sensibila a axilei, protejeaza pilelea de iritatie; Amidon alimentar, bicarbonat de sodiu Ulei esential

Acest deodorant NU CONTINE: PARABENI, ALCOOL, ALUMINIU. Deodorantul cantareste 50 de grame.

Instrucțiunile de folosire date de producătoare sunt: ”Folositi deodorantul pe pielea curata , dupa dusul de dimineata. Din experienta mea, tine pana seara fara probleme chiar si in cazul in care depuneti efort fizic intens (sport la sala). Eu alaptez iar corpul transpira mai abundent, iar in cazul meu deodorantul si -a facut treaba perfect pana seara.”

Ce spun eu: am avut o mică dificultate în a-l aplica, deoarece e destul de tare, însă dacă îl lași un pic în contact cu pielea se încălzește și se ia mai ușor pe piele. Arată și miroase interesant, e altceva decât alte deodorante. Și e făcut de mânuță! 🙂 În afară de faptul că e un pic aspru, ține câteva ore pe zi (cam 4-5), dacă nu ai activitate intensă/transpiri, acum, pe timp de iarnă. Fiind testat în decembrie-ianuarie, nu am cum să stiu cum se comportă vara. Îmi plac noile etichete foarte mult și ambalajele, îmi place că e suficientă informație despre produs pe recipiente. În orice caz, este o variantă bună pentru cele care nu doresc să folosească deodorante din comerț. Eu mai folosesc deodorantul FLP, fără săruri de aluminiu, uneori. Cred că a costat 20 lei, dacă bine îmi amintesc și e 50 g. E ok, dar pentru siguranță am mereu în baie și un deodorant ”rezistent”.

Crema hrănitoare pentru față Happy Face

Descrierea produsului: ”Happy face este o crema hranitoare din ingrediente naturale 100%, asa cum v-am obisnuit pana acum. Ingredientele principale sunt unt de shea, unt de cacao, ulei de migdale dulci bio, cateva lingurite de ulei de catina (cu foarte mult beta caroten si vitamina C) dar si cateva picaturi de laptisor de matca atat de bun in lupta cu o pielea deshidratata si imbatranita. Din cate v-ati dat seama laptisorul de matca este preferatul meu si nu degeaba il folosesc in sapunuri, in creme sau balsamuri de buze, el chiar are efecte deosebite asupra pielii. Crema hranitoare “Happy Face” are consistenta fristii, se topeste imediat in contact cu pielea de aceea va recomand sa folositi o cantitate mica si se maseaza bine pana ce se absoarbe in piele. Daca mai este nevoie mai folositi dar tot in cantitati mici. Crema hranitoare ofera protectie solara impotriva razelor ultraviolete daunatoare din timpul iernii sau a verii ; aceasta pentru ca untul de cacao, untul de shea si uleiul de catina au un factor de protectie 12. Crema este hranitoare si hidraoanta ca o patura pentru pielea fetei expusa la intemperii si schimbari bruste de temparetura din aceasta perioada.”

Ce spun eu: Îmi plac unturile de mă prăpădesc, și nu ezit să le folosesc și pentru față, deoarece am avut întotdeauna pielea mai uscată. Îmi place la nebunie cutiuța, sub a cărui capac mai găsești unul, ca la cremele din comerț, însă cu informație pe el (ingrediente + mod de folosire), ceea ce mi se pare foarte util. Din nou, frumos noul design, noile etiche. Noul ”chip” e un pas în față, odată cu noile produse. Folosesc crema aceasta de cele mai multe ori seara, însă și dimineața, chiar și atunci când folosesc fond de ten. Are nevoie de cam 5 minute să intre în piele, e pufoasă, plăcută la atingere. Cred că se simte uleiul esențial de geraniu, care mie îmi place foarte mult. Totuși, pentru cei care nu sunt obișnuiți cu produsele bio sau 100% naturale, mirosul acesta pare ciudat. Mie îmi place enorm.  Acum sunt și în perioada în care folosesc din nou metode de îngrijire naturală, mai alternez cremele din comerț cu cele handmade. Îmi place să creez un echilibru între ele. Vă recomand acest unt pufos de față, iar dacă vreți ceva de la Marillys, puteți găsi aici.

 

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (5)

  • Sigina, ziceai ca alternezi produsele naturale cu cele din comert, poti sa detaliezi un pic motivele tale pentru asta? Ti se pare ca cele din comert au efecte mai bune din anumite puncte de vedere?

  • Recunosc ca as cumpara untul de fata doar pentru ca se numeste happy face… este foarte inspirat numele. Eu m-am indreptat catre creme naturale pentru fata tip emulsie (cu apa in compozitie) pentru ca din experienta personala unturile nu sunt tocmai potrivite pentru un ten cu tendinte de ingrasare, cum am eu…

  • Flory, uneori am chef de cremele Farmec, CP, altele, alteori am chef de 100% naturale, atata tot. Nu am motive anume. Cred doar ca cremele bune din comert au avantajul de a fi facute in laboratoare de catre specialisti si au o putere de penetrare mai mare. Cele homemade… le poti face si tu. Asta nu inseamna ca nu-s ok. Deci la mine e dupa perioada 🙂 Oricum, cred ca nici unele, nici altele nu pot penetra foarte adanc fara sa pacalesti bariera de protectie naturala a pielii cu un aparat special cu ultrasunete (la saloane sunt)

  • Simona, tenurilor mai grase le trebuie pe baza de apa, celor uscate pe baza de grasimi. 🙂

  • Aaa, am inteles, multumesc 🙂