Lifestyle

Ulei de argan bio, Mayam – love @ first touch

A trecut ceva vreme de când am cumpărat uleiul de argan pentru uz cosmetic de la kzarinne, asta fiindcă e super scump, nu geaba îi spune “aurul deşertului”. Şi aşa, gândindu-mă cum să folosesc cei 50 ml/45 lei cu cap 😀 am început încetişor să îl aplic în jurul ochilor, pentru piele şi să-mi crească genele şi sprîncenele ciupite acu vreo luna şi ceva de cosmeticiană frumos. Şi m-am tot dat, m-am tot dat, după vreo două săptămâni sprâncenele se vedeau mult mai dese, păcat că n-am făcut poză, iar după 3 săptămâni am fost din nou la pensat. Acum am sprâncenele ok. Îmi place senzaţia pe care o lasă în jurul ochilor, îl aplic seara şi dimineaţa am o faţucă superbă (mai întind şi pe faţă). E foooaaarte mişto şi nu aşa lichid ca şi cel de migdale, ceea ce e grozav.

L-a folosit şi mama şi întinde ridurile foarte fain, se absoarbe repede în piele. Doamne, că aş face baie în ulei de argan toată ziua dacă aş avea unde 🙂

Am luat-o de la coadă la cap, descrierea o găsiţi la kzarinne mai sus, dar o copiez şi o lipesc şi aici:

Ingrediente: 100% Ulei de ARGAN bio, presat la rece (Argania spinosa) Conţine: acizi graşi nesaturaţi, acid linoleic, conţine de 3 ori mai mult tocoferol faţă de orice alt ulei vegetal, omega-9, omega-6, polifenoli antioxidanţi.

Gramaj: 50 ml.

Pret: 45, 00 lei.

Posedă proprietăţi remarcabile, multiutil pentru piele, păr si unghii, ideal pentru gravide.Uleiul de Argan este presat din fructele arborelui de argan, un copac care este nativ în Maroc, care trăieşte până la 200 de ani. De secole, marocani au folosit uleiul pentru îngrijirea pielii dar şi în dieta lor cotidiană. Preluarea uleiului de argan în cosmetica occidentală este relativ recentă, deşi localnicii cunoasteau de mult efectele pozitive ale uleiului asupra pielii, folosindu-l pentru tratarea rănilor şi bolilor dermatologice. Uleiul de Argan BIO posedă proprietăţi remarcabile de hrănire, hidratare, îmbunătăţeşte elasticitatea pielii.

PIELE: Ajută la refacerea filmului hidrolipidic natural, are efect antirid prin proprietăţile sale emoliente şi ajută la cicatrizarea corectă a leziunilor tegumentare.  Are proprietăţi anti-inflamatorii şi este extrem de benefic pentru preparate destinate reducerii umflăturilor, şi ameliorării durerilor musculare.PĂR, UNGHII: Ajută la regenerarea părului şi unghiilor, este şi un optim remediu pentru tratamentul părului degradat dând strălucire şi vigoare, întăreşte unghiile fragile. GRAVIDE şi MĂMICI: Poate fi folosit de femeile însărcinate la prevenirea vergeturilor, elasticizarea pielii corpului şi a zonei perineale. După naştere este foarte util la masarea sânilor şi a abdomenului  pentru prevenirea lăsării pielii. Previne uscarea şi îmbătrânirea fiziologică a pielii şi reconstruieşte filmul hidrolipidic.

Proprietăţi: Se absoarbe rapid, este foarte hidratant, bogat în Alpha tocoferoli (vitamina E), Fenoli si Caroteni. Este antioxidant puternic si antiinflamator. Are un continut ridicat de acizi graşi esenţiali: acid palmitic: 14%,  acid stearic: 5%, acid oleic: 43.5%, acid linoleic: 37%,  acid linolenic: <0,6%. Bogat în squalane.Ingredient recomandat în compozitiile cosmetice pentru: Anti-aging şi de reducere a ridurilor, acnee, psoriazis, eczeme, acnee şi alte probleme de piele, arsuri solare, vergeturi, par vatamat, scalp uscat, unghii fragile.

Asta e sticluţa mea, cam urâţică, de aia nu am pus-o la profil:


Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (13)

  • Suna foaaarte bine, o sa-mi iau si eu.. si mamei neaparat 😉

  • suna bine, e tare scump. cred ca mai bine iesi la 500 ml sau la litru, daca gasesti. eu la litru vreau sa caut. 🙂

  • Yep, o sa caut 😉

  • Au băgat și la DM un demachiant cu ulei de ăsta cu 81 de lei, și e și uleiul , cu 71 de lei. Așa că cei 45 de lei nu sunt așa mulți în compatație cu 71 …

    Eu am ulei de argan de la mama lui din Maroc, ieri m-am dat cu el pe față și mi-a rămas pielea așa fină….
    Povestea uleiului e cam…yucky :)) sunt caprele din Maroc care se urcă-n pomul de argan, mănâncă boabele alea, le digeră….apoi oamenii stau să le ‘culeagă’ din poop :)) apoi se procesează…

  • hai noo…. am gugalit si eu sa vad cum arata arganul, da nu m-am gandit ca ar avea un procedeu diferit de alte uleiuri… serios? bleah… 🙂 o sa caut.

  • Dears, povestea asta cu caprele si arganul era valabila pe vremuri, cand, intr-adevar, berberii “culegeau” samburii nedigerati din excrementele caprelor si faceau ulei pe care il foloseau in scop culinar si cosmetic. Acum, ca ne-am mai civilizat si noi, pomii de argan sunt culesi de oameni / masinarii iar uleiul procesat intr-un mediu steril, perfect igienic. Iar la cantitatea de ulei de argan care se produce in momentul de fata, imi pare foarte neverosimil sa stea cineva dupa fundul caprelor ca sa colecteze seminte. 😀

  • hihihih! funny, isnt`t it? prea multe turme de capre si prea mult rahat 😀 😀 😀

  • exaaaaaact!!! 😀 😀 😀

  • așa e kzarinne, dar mai sunt și oameni care au poate o plăcere în a face treaba asta:) altfel nu-mi explic de ce mama mea a văzut lucrul ăsta cu ochii ei, acum 1 an:)

  • presupun ca oamenii respectivi erau nativi care le colectau pentru consumul propriu.

  • @kzarinne sper 🙂 sa pape si sa puna pe ei rahat 😛 nu pe restul populatiei 🙂 heh, las ca am vazut si eu la muzeul de farma aici niste fumegatoare odorizante din cacacel de am uitat ce animal.. iti zice nenea muzeograf de acolo 🙂 dar la cum ne intoarcem noi la origini, cred ca nu exista doar in muzeu asa ceva 😀

  • De asta ai auzit? 😀

    http://en.wikipedia.org/wiki/Kopi_Luwak

  • nu, tuh, stau prost la cultura generala si prefer sa raman asa cand e vb de din astea 😀 la fel si cand va trebui sa mananc picioare de broasca. don`t wanna know 😛 da as bea un vin, Cat’s Pee on a Gooseberry Bush. da, pipi de pisica. 🙂