Lifestyle

Săpun natural Galador, cu patchouli

După atâtea săpunuri primite la testare, nu mi-am mai reînoit stocul, şi într-o zi m-am trezit în cadă fără săpun natural. Aşa că am decis să încerc ce n-am mai luat până acum (cred că nu mi-a scăpat nicio mărcuţă de săpunel natural în afară de Luthelo), adică Galador.

Din buticul kzarinnei, normal, că de acolo totdeauna mă ispiteşte ceva. Şi mi-am luat săpun cu patchouli.

Şi zice aşa descrierea:

“Săpunul natural Galador  Patchouli face parte din Gama OK!, o gamă de produse exclusiv naturale, din ingrediente vegetale de foarte bună calitate, cu proprietăţi remarcabile: fineţe, spumare şi hidratare. Săpunul de bază este mereu acelaşi, iar aromele diferă, la amestecul acestora avându-se în vedere atât grupele înrudite (uleiurile esenţiale se combină bine pe grupe înrudite), cât şi echilibrarea Yin şi Yang. Parfumul irezistibil al acestui sapun se datoreaza uleiului esential de Patchouli. Gramaj: 100 g. Pret: 14,00 lei.”

Părerea mea: este un săpunel hidratant, nu ştiu ce particule dure are prin el, da “scarpină” bine şi parfumul este irezistibil. Nu ştiu cu ce să vă compar parfumul de patchouli, nu ştiu dacă seamană cu ceva. Îmi place. E un săpunel natural excelent. Pe restul le puteţi vedea la kzarinne în butic.

Beauty blogger. Mainly. Lifestyle and fashion posts, also. :)

Comments (12)

  • Pacat ca sapunurile astea sunt cam alcaline, am inteles ca au ph intre 8 si 10. Eu am unul de galbenele si catina si miroase urat a sulf..

  • eu am incercat azi samponul solid de la galador – face munti de spuma si e primul sapun folosit care chiar mi-a curatat parul, am avut senzatia de curat dupa, nu de “incarcat”.
    are un miros ciudat ce-i drept – de medicinal – insa m-a surprins foarte placut faptul ca nu-ti da senzatia ca te speli cu sapun pe par, ci chiar cu sampon.
    sa vedem pe termen lung cum se comporta

  • @Roxana, a fi alcalin nu e un lucru rau. de auzit “am auzit” si eu destule… 🙂 @alexandra, mie mi-a placut, deja incep sa fac diferente intre sapunurile naturale. imi plac, insa, toate. poate ecovera are mai multe pentru tenul gras, mie imi plac astea cremoase si fluffy, pt piele mai uscata.

  • Cu cat face mai multa spuma, cu atat contine mai multi surfactanti, care determină degradarea părului şi căderea prematură a lui prin dehidratarea rădăcinii. In orice caz, comparativ cu sampoanele si gelurile de dus moderne, sapunul acesta este o alternativa buna.

  • @roxana, mno, si eu de ce crezi ca le iau 😛 tre sa carcotesti inainte, repede 🙂 da eu tot te iubesc

  • Este perfect normal si sigur ca un sapun sa aiba ph-ul intre 8 si 10. Celebrul ph de 5,5 nu reprezint un punct de reper, a fost o strategie de marketing pentru un produs de curatare la un moment dat. Case closed.

    Cat despre surfactanti, acestea nu se gasesc in sapunurile naturale Galador, care nu sunt viciate de chimicale.

    Siginutz, sa-ti fie de bine! 🙂

  • @kzarinne, asa, a venit specialista sa ne lamureasca 🙂 😛 Multumesc, e pe gata 😛

  • Nu stiu ce fel de specialista e kzarinne, mie dermatologul mi-a spus sa nu-l folosesc, si in principiu sa evit orice produs care contin sapun (detergent), inclusiv gelurile de de dus si sampoanele. Am observat si in farmacii ca majoritatea produselor sunt soap free/ syndet. Se pare ca exista sapun fara sapun 😀
    Cat despre ph…peste tot am citit ca un produs cu ph alcalin favorizeaza dezvoltarea si proliferarea bacteriilor pentru ca inlatura bariera naturala de protectie a pielii. Acuma opiniile sunt diverse, unii sustin ca pielea are proprietatea de a-si regla/reface singura ph’ul. Nu mai stiu ce sa cred :))

  • Roxy, tu foloseste ce iti pica bine, daca ai incercat sapunurile naturale si nu iti fac bine, then drop it 🙂 pana la urma, si uleiurile esentiale sunt naturale, dar unii fac alergie la ele, de exemplu. sau la polen, care e atat de sanatos 😛

  • Eu nu as clasifica un sapun natural, realizat exclusiv din uleiuri vegetale ca fiind detergent. Exista o diferenta uriasa intre sapunurile conventionale, realizate industrial, si cele naturale. Probabil la cele dintai facea referire dermatologul tau, Roxana. Personal, nu as opta nici pentru produsele dermatocosmetice care contin chimicale pe care eu nu mi le-as pune pe piele. Dt esigur, fiecare decide pentru el. Dupa cum foarte bine zice Sigi, fiecare rezoneaza diferit la acelasi produs. De aceea avem atatea optiuni, ca sa o alegem pe cea potrivita noua.

  • M-ati ametit…Am cautat de o ora un sapun alcalin pentru o persoana cu pitiriazis versicolor, deoarece in tratamentul cu Clotrimazol sunt contraindicate sapunurile acide…Dupa Roxana ceea ce spun eu aici este un nonsens, pentru ca de ce s-ar contraindica utilizarea a ceea ce dupa parerea ei omoara bacteriile??? Nu te-ai informat bine deloc Roxana…Nu stiu unde ai citit…dar eu de cand scotocesc internetul gasesc fix opusul a ceea ce spui tu….Tind sa fiu in asentimentul kzarinnei. Fata ori stie ce spune, ori a pacalit tot internetul sa spuna acelasi lucru:)))